Măsuri pentru optimizarea şi reducerea costurilor cu iluminatul public în Alba Iulia

iluminat publicPrimăria Alba Iulia demarează inventarierea cantitativă și calitativă a echipamenteleor de iluminat din oraș, parte a strategiei de implementare a sistemului de telegestiune.  Firma Flash Lighting va desfașura integral această activitate în baza contractului existent, urmând să raporteze numărul de puncte de iluminat precum și puterea acestora actuală, în vederea optimizării și reducerii costurilor cu iluminatul public stradal. Operațiunea este prevăzuta să se finalizeze în luna septembrie. Sistemul de telegestiune va fi operațional în anul 2015. Toate posturile de aprindere vor avea sistem de transmitere a parametrilor care va permite urmărirea în timp real a funcționarii și a eventualelor deficiențe.

În ultima perioadă s-a ajuns la o situație dezirabilă în privința intervențiilor la rețeaua de iluminat. În decurs de trei luni s-au remediat mare parte din defecțiunile constatate la rețele publice de iluminat inclusiv la cele aparținând Electrica, prin aportul direct al instituției amintite. Astfel, în săptămâna 3 – 7 iulie s-a diminuat simțitor numarul de intervenții, ajungându-se la 6. Implicit, factura de întreținere achitată de municipalitate fiind considerabil redusă: aproximativ 14 000 lei.

Recent ANRE a deschis piața inclusiv pentru consumatori eligibili de gaz și combustibili auto. În următoarea perioadă se așteaptă normele metodologice iar specialiștii primăriei studiază și evaluează posibilitatea achiziționării acestor produse de la Bursa de Mărfuri, primăria având calitatea de membru.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22951 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*