Măsuri în cazul bandei de hoți care a furat un seif cu bijuterii și bani. 3 arestați, o persoană cercetată sub control judiciar

Trei dintre bărbaţii reţinuţi pentru furturi din locuinţe şi societăţi comerciale vor fi cercetaţi în stare de arest preventiv. Faţă de cel de-al patrulea, instanţa de judecată a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.  La data de 26 aprilie 2018, cei 4 bărbaţi din Alba Iulia şi Blaj, reţinuţi pentru comiterea furtului unui seif dintr-o casă de amanet din Teiuş şi a unui furt dintr-o locuinţă din Blaj, au fost prezentaţi instanțelor de judecată din Aiud şi Blaj, cu propunere de arestare preventivă. Faţă de 3 dintre aceştia, judecătorii de drepturi şi libertăţi au dispus cercetarea în stare de arest preventiv, emiţând mandate pentru 30 de zile, iar faţă de unul a dispus cercetarea sub control judiciar. Cercetările sunt continuate.

Informaţii de background:   

La data de 25 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, împreună cu poliţiştii din Blaj, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, au identificat 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 39 de ani, 3 din Alba Iulia şi 3 din Blaj, ce sunt bănuiţi de comiterea a două furturi cu prejudicii în valoare totală de 239.000 lei.

Se pare că, în noaptea de 22/23 august 2017, 3 dintre bănuiţi, ar fi pătruns, prin efracţie, într-o casă de amanet din Teiuş şi ar fi sustras un seif în care se aflau bijuterii în valoare de 209.000 lei şi suma de 5.066 lei.

Ulterior, în data de 16 ianuarie a.c., doi dintre bărbaţii ce ar fi participat la furtul de la Teiuş, împreună cu alţi doi bărbaţi din Alba Iulia şi Blaj, ar fi pătruns, prin efracţie, în locuinţa unui cetăţean din municipiul Blaj şi ar fi sustras bunuri electrice şi electrocasnice în valoare de 25.000 de lei.

Pentru documentarea activităţii infracționale a persoanelor bănuite de comiterea furturilor, la data de 25 aprilie, poliţiştii au efectuat 6 percheziţii (3 în municipiul Alba Iulia şi 3 în municipiul Blaj) la domiciliile persoanelor vizate, ocazie cu care au fost indisponibilizate 4 autovehicule. Se pare că, unul dintre autovehicule ar fi fost folosit în activitatea infracțională, iar celelalte 3 ar fi fost dobândite ca urmare a acestei activităţi. La percheziţii au participat şi poliţişti ai Serviciului Pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba precum şi jandarmi. Faţă de 4 dintre bărbaţi (doi din Alba Iulia şi doi din Blaj), a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23593 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*