Măști gratuite pentru vârstnicii din Alba Iulia. Condiții de acordare

Fundația Comunitară Alba va începe luni, 19 octombrie, distribuirea celor 10.000 de măști medicale de protecție, destinate vârstnicilor din Alba Iulia cu o pensie sub medie, acțiune din cadrul proiectului “Ajutăm Seniorii”, finanțat de Kaufland România.

Prima etapă a distribuirii va avea loc de luni, 19 octombrie și până vineri, 23 octombrie și se va desfășura în holul principal al Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia (centru, str. Ardealului nr. 1, intrarea dinspre parc), unde zilnic în intervalul orar 8.00 – 16.00, vârstnicii din Alba Iulia cu pensii cuprinse între 800 și 1500 lei pot primi, gratuit, un pachet cu 25 de măști medicale de protecție, în limita celor 400 de pachete disponibile. Pentru a primi un pachet cu măști, vârstnicii trebuie să aibă domiciliul sau reședința în Alba Iulia și să se prezinte personal cu un cupon de pensie din anul 2020 (în original sau copie; cuponul nu va fi reținut). Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0785 370 270.

Dacă pachetele cu măști nu vor fi epuizate săptămâna viitoare, va fi organizată o a doua etapă de distribuire, care va fi comunicată din timp publicului. Intervalul 800 – 1500 lei a fost stabilit ținând cont atât de faptul că pensia medie, în județul Alba, se situează sub 1500 lei, cât și că vârstnicii cu pensii sub 800 lei beneficiază de măști gratuite puse la dispoziție de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Alba Iulia, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 78/2020.

Protejarea vârstnicilor în contextul pandemiei Covid-19 rămâne o preocupare importantă pentru Fundația Comunitară Alba, această categorie de vârstă fiind cea mai vulnerabilă în fața noului coronavirus. Acțiunea de distribuire a măștilor, de săptămâna viitoare, este cuprinsă în “Săptămâna voluntariatului”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, în parteneriat cu Fundația Comunitară Alba și Liga Studenților din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 27271 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*