Marți: Violoncelistul Răzvan Suma şi pianistul Horia Mihail sosesc la Alba Iulia, în cadrul turneului naţional „Vă place Schu… ?”

schubertÎntre 7 si 18 noiembrie, violoncelistul Răzvan Suma revine în turneu pe scenele din România, alături de pianistul Horia Mihail, într-o călătorie muzicală în 7 oraşe din România, la 10 ani de la primul turneu naţional.

În 2006, Răzvan Suma intra în povestea turneelor naționale alături de doi colegi și prieteni muzicieni, tot cu un program Schumann, fiecare urmându-și de atunci propriul drum și multiplicând idea pornită împreună.  Parafrazând titlul unui film celebru, violoncelistul Răzvan Suma a străbătut țara începând din 2012 alături de partenerii săi în turneele Vă place Bach ?, Vă place Brahms ?, Vă place Tango ?, ajungând în 2016 să caute împreună cu publicul său răspunsul la întrebarea, cu răspuns cunoscut, desigur, Vă place Schu… ?. 

Violoncelistul Răzvan Suma : “Ce consider eu a fi important acum este că fără acel nou început al conceptului de turneu, pentru România, care s-a petrecut acum 10 ani, din punct de vedere profesional lucrurile ar fi stat cu totul altfel pentru mine. Turneul este cel care, prin repetarea aceluiași program în diferite contexte, te aduce la limita superioara de interpretare și gândire. Turneul este cel care te face să îți descoperi noi limite de control psihologic, de comportament și mai ales să te descoperi în momente critice, cu bune și cu rele. Turneele și ciclicitatea lor crează publicul tău ca artist, iar împreună creștem și ne bucurăm de muzică. In 2006 am pornit la un drum alături de Romanian Piano Trio, iar reîntâlnirea cu Horia Mihail pentru a sărbători un deceniu de când am început fiecare dintre noi aceste turnee este, cred, semnificativă.”

Programul de recitaluri din acest turneu susţinut de Răzva Suma şi Horia Mihail cuprinde F. Schubert: Sonata Arppeggione în la minor, D 821, R. Schumann: Adagio şi Allegro în la bemol major, op. 70, Fantasiestücke, op. 73 şi Cinci piese în stil popular, op.102.

Concertul se va desfășura pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, iar accesul se realizează pe bază de invitații (gratuite) ce pot fi ridicate de la casa de bilete a CCS Alba Iulia.

Itinerar

7 noiembrie, ora 19 – Deva, Teatrul de Artă

8 noiembrie, ora 19:30 – Alba Iulia, Casa de cultură

9 noiembrie, ora 19 – Craiova, Filarmonica Oltenia

11 noiembrie, ora 19 – Timisoara, Sala Capitol

13 noiembrie, ora 19 – Iasi, Aula BCU

16 noiembrie, ora 19 – Bucuresti, Sala Radio

18 noiembrie, ora 19 – Pitesti, Centrul multifuncţional

Organizatori Asociatia culturala Analia Selis şi Centrul Cultural Media Radio România

Partener oficial  BMW

Proiect cofinanţat de UCIMR

Transportator aerian oficial Air France

Sponsori Sensiblu, Vestra, Cai de Vis, Elsaco

Un proiect Radio România

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Radio România Regional, Radio România Internaţional, TVR 2, România TV, Caţavencii, Şapte Seri, Metropolis, Agenţia de carte, Accente, Actualitatea Muzicală, mediaTRUST

Parteneri culturali: Asociaţia Culturală DevART, Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva, Municipiul Alba Iulia, Filarmonica „Oltenia” din Craiova, Filarmonica „Banatul” din Timişoara, Filarmonica „Moldova” din Iaşi, Orchestrele şi Corurile Radio, Filarmonica din Piteşti,

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20630 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*