Marți: IGSU organizează „Ziua informării Preventive”. În Piața Cetății din Alba Iulia veți putea găsi un punct de informare

igsuInspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marţi 13, organizează în Municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării „Ziua informării Preventive”.

Derulate în colaborare cu E.ON România, sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative ce vor avea loc urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă

Astfel, marţi, începând cu ora 10.00, sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Alba, precum şi subunităţile din Aiud, Blaj, Sebeş, Cîmpeni îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

De asemenea, la nivelul judeţului va fi organizat un punct de informare preventivă în Piaţa Cetăţii Alba Iulia şi unde se vor organiza jocuri interactive pentru copii.

I.G.S.U. a încheiat în anul 2012 un  parteneriat de colaborare cu E-On România intitulat „Împreună pentru siguranţă al cărui principal obiectiv constă în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

În baza acestei colaborări cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile „F.O.C – Flăcările Omoară Copii” şi „R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21839 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*