Marius Tomescu, un bărbat din Alba Iulia, a vrut să se arunce de pe turnul Bibliotecii Batthyaneum

tentativa sinucidereUn bărbat în vârstă de 44 de ani din Alba Iulia s-a urcat, marți seara, în jurul orei 21:00, pe turnul Bibliotecii Batthyaneum din oraș și a amenințat că se sinucide. Situația a durat aproximativ trei ore, timp în care omul  a stat cocoțat la câteva zeci de metri înăltime, pe un frig pătrunzător. Cu toate că la fața locului au ajuns mai multe echipaje ale poliției și pompierilor, în urma unui apel la 112, făcut chiar de bărbat, acesta striga că nu dorește să comunice cu nimeni. Susținea că vrea sa-si curme zilele din cauza datoriilor şi faptului că mama sa este bolnavă şi are nevoie de bani pentru medicamente. Bărbatul se numește Marius Tomescu, este fântânar de meserie, are un baiat de 14 ani și este un „client” mai vechi de-al tentativa sinucidere 1polițiștilor fiind condamnat, în urmă cu câțiva ani, pentru furt. Din fericire, negocierile au dat roade și după momente tensionate, bărbatul a fost convins să coboare.

„Am purtat un dialog cu el, nu am căutat sa bruscăm persoana. Am vorbit atât cât a fost nevoie și l-am convins să coboare. L-am convins că meseria lui de fântânar este importantă, că poate sa mai facă lucruri importante în viitor și chiar ne-a promis că ne sapă o fântână în curte la unitate. L-am convins și a coborât singur.”, a declarat maiorul Dan Mircea de la ISU Alba. „S-a urcat pe un turn de 50 de metri din localitate și a amenințat că se sinucide. După doua ore de negocieri s-a reușit să îl coborâm jos. Îl transportăm la spitalul de urgență pentru a-i fi acordate îngrijirile care se impun.”, a spus comisarul șef Cristian Dunca de la Politia Municipiului Alba Iulia.

Bărbatul a fost dus la spitalul din Alba Iulia unde a fost supus unor teste. Nu va scăpa însă de amenda polițiștilor pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22617 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*