Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Un alt drum spectaculos va fi modernizat. Traversează Munţii Trascău și se conectează cu Transalpina de Apuseni

„Drumul judeţean DJ 750 C, care leagă Munţii Apuseni de Teiuş, va fi reabilitat şi modernizat pe o porţiune de circa 41 de kilometri. Drumul porneşte din localitatea Sălciua de Sus, traversează Arieşul şi străbate culmile munţilor Trascăului, până în regiunea colinară a culoarului Mureşului”, a anunțat Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

Consiliul Judeţean Alba a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP) o licitaţie pentru servicii de proiectare pentru obiectivul „Reabilitare şi modernizare drum judeţean DJ 750 C: Sălciua de Sus (DN 75) – Dealu Caselor – Valea Largă – Vale în Jos – Ponor – Râmeţ – Valea Mănăstirii – Geoagiu de Sus – Stremţ – Teiuş (DN 1)”. Valoarea totală estimată este de 2.127.252 de lei, fără TVA.  Potrivit caietului de sarcini, drumul DJ 750 C porneşte de pe Valea Arieşului, din localitatea Sălciua de Sus (DN 75), străbate zona Munţilor Apuseni şi face legătura cu oraşul Teiuş (DN 1). Drumul facilitează legătura dintre microregiunea Nord-Vest, Munţii Apuseni şi microregiunea centrală Zona Târnavelor a judeţului Alba. Drumul se conectează pe teritoriul comunei Ponor cu Transalpina de Apuseni, şoseaua aflată în plin proces de modernizare. Din comuna Râmeţ, coboară pe o lungime de 6 kilometri până în Valea Mănăstirii, de unde este asfaltat până în Teiuş, la intersecţia cu DN1. Modernizarea se va face pe o lungime de circa 41 de kilometri, împărţiţi în două tronsoane:

– Tronson 1 (între km 0+000 – 15+000 se desprinde din DN 75 în localitatea Sălciua de Sus şi traversează Valea Larga, Ponor, până la intersecţia cu DJ 107 I)

– Tronson 2 (între km 27+500 – 53+760 se desprinde din DJ 107 I în localitatea Râmeţ şi se desfăşoară până la Teiuş, la intersecţia cu DN 1, traversând localităţile Valea Mănăstirii, Geoagiu de Sus, Stremţ)

Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba a mai precizat că „La licitația pentru proiectare am avut 9 ofertanți iar acum suntem in faza de evaluare a ofertelor. Ca și valoare, execuția lucrării va depăși 24 de milioane de euro, dar suma exactă o vom cunoaște după finalizarea proiectării. Legat de finanțare, aceasta este asigurată prin POR”

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24045 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*