Marele eveniment de acum 100 de ani, prezentat de studenții basarabeni din Alba Iulia prin intermediul unui Flashmob

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În contextul multitudinii de evenimente organizate de 1 Decembrie  cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, în capitala de suflet a românilor, Alba Iulia,  nu au rămas în umbra nici studenții basarabeni din cadrul universității ”1 Decembrie 1918”.

Mândri că își fac studiile în cea de-a doua capitală a României, membrii Organizației Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba Iulia(O.S.L.B. Alba) au organizat cu ocazia centenarului un Flashmob prin care au prezentat evenimentul istoric de unire a  principatelor române din anul 1918. Flashmob-ul reprezintă unirea sub culorile tricolorului a principatelor din anul 1918 și sărbătorirea acestui eveniment prin prinderea într-o horă a unirii în jurul României Mari. Mesajul pe care au intenționat să-l transmită tinerii a fost de a ne bucura de integritatea spiritului românesc autentic și să fim recunoscători celor, datorită cărora astăzi sărbătorim centenarul.

Evenimentul respectiv a fost urmat de un marș patriotic prin șanțurile Cetății Alba Carolina sub sloganul ”Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească”.

Gherman Irina, membru O.S.L.B Alba 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18453 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*