Marele cascador Szobi Cseh a murit. S-a stins după o suferință de nedescris

szobi csehMarele cascadorul Szobi Cseh a murit, joi noaptea, la Institutul Clinic Fundeni, la vârsta de 71 de ani. A fost diagnosticat cu mielom multiplu. Cascadorul a decedat după o suferință de nedescris, în urma complicaţiilor renale hepatice, cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratament. În anul 2012, celebrul cascador a fost diagnosticat cu această boală malignă a măduvei oaselor. Acesta a fost internat în luna iunie a anului trecut la Spitalul Fundeni, din cauza unor complicații ale bolii.

Szobi Cseh s-a născut în data de 11 decembrie 1942, în Miercurea Ciuc, într-o familie de secui. Este cunoscut ca autorul a numeroase invenţii care au dus la dezvoltarea tehnicii şi metodologiilor din domeniul cascadoriei, nu doar în România, ci la nivel internaţional.

Între 1967-1980, fiind primul metodist, respectiv, maistru de lupte angajat pe un asfel de post în România, în cadrul Studioului Cinematografic Bucureşti şi apoi în Centrala RomaniaFilm – Centrul de Producţie Cinematografică, Cseh a colaborat la toate filmele realizate de studiourile cinematografice române ce conţineau secvenţe de acţiune-lupte şi a executat multiple cascadorii dificile şi spectaculoase, unele fiind unicat pe plan mondial.

Între 1999 şi 2002 a colaborat la realizarea secvenţelor de acţiune în peste zece filme artistice străine realizate în ţară, inclusiv „Amen”, în regia lui Costa-Gavras.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21072 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*