Marek Czarnecki, multiplu câştigător al British Professional Photography Award, invitat special la „Alba sub lumini de Oscar” 2015

Ultima săptămână de înscriere pentru cursurile gratuite de fotografie şi film

marek czarneckiMarek Czarnecki, multiplu câştigător al British Professional Photography Award, echivalentul premiului Oscar pentru fotografie, este unul dintre invitaţii speciali ai ediţiei din acest an a Festivalului de fotografie şi film „Alba sub lumini de Oscar”. Evenimentul aduce la Alba Iulia lectori de top în domeniul fotografiei şi filmului care îi vor învăţa teoretic dar mai ales practic pe cursanţi tehnicile şi secretele celor două arte vizuale. Pasionaţii de fotografie şi film mai au la dispoziţie doar câteva zile, până la sfârşitul săptămânii, pentru a se înscrie la work-shop-urile gratuite organizate în cadrul festivalului, înscriere care le asigură totodată participare şi la concursurile cu premii în valoare totală de peste 6.500 de euro. Marek Czarnecki este pentru a doua oară la Alba Iulia şi recunoaşte că, după ediţia din 2014 a Festivalului „Alba sub lumini de Oscar”, s-a îndrăgostit de arhitectura cetăţii istorice din municipiu. Sub genericul „Oraşul şi clădirile sale”, Marek  Czarnecki va încerca să descopere alături de cursanţii săi misterele arhitecturii din Alba Iulia pe care ulterior, prin intermediul fotografiilor realizate, să le dezvăluie publicului din întreaga lume.  „Alba Iulia este un loc minunat cu o parte veche a oraşului, Cetatea, frumoasă şi dătătoare de inspiraţie pentru a face fotografii şi pentru a cunoaşte alţi pasionaţi de fotografie. Pentru mine acest loc a fost de mare inspiraţie şi cred că orice fotograf ar spune asta. Pentru a face fotografii foarte bune trebuie să stai cel puţin 3 – 4 zile aici sau să vezi acest loc în anotimpuri diferite” spune Marek Czarnecki.  Polonezul Marek Czarnecki este unul dintre cei mai apreciaţi artişti fotografi la nivel mondial fiind multiplu câştigător al „British Professional Photography Awards” (premiu care este echivalentul Oscarului pentru fotografie).  Marek Czarnecki  a câştigat de patru ori „The Master Photographer Awards” şi totodată este câştigător multiplu al „The Epson International Pano Awards”. Fotograful este inclus în top 5 mondial pentru fotografiile sale panoramice fiind considerat unul dintre cei mai buni specialişti în fotografie comercială, fotografie industrială, fotografie de produs şi fotografie landscape sau peisaj.

aslo 2015„Alba sub lumini de Oscar” este festivalul cu cele mai mari premii pentru pasionaţii de fotografie şi film din România şi are ca scop promovarea municipiului Alba Iulia şi a judeţului Alba. Evenimentul se va desfăşura în perioada 25  – 30 mai 2015, iar  cursurile teoretice şi practice sunt gratuite, urmând a avea loc la Alba Iulia şi Jidvei. Ediţia din acest an cuprinde două secţiuni, de fotografie şi respectiv film, ambele având şi concursuri pentru participanţi cu premii în valoare totală de 6.500 de euro. În 2015 „Alba sub lumini de Oscar” aduce nume mari din domeniul fotografiei şi filmului precum Marek Czarnecki sau Thomas Diseth, deţinătorul unui premiu Emmy pentru un documentar realizat cu Disney Channel.

Secţiunea FOTOGRAFIE a  festivalului cuprinde cursuri teoretice şi practice susţinute de lectori recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional pe subiectele: fotografia arhitecturală – Marek Czarencki, fotografia de peisaj – Mihai Moiceanu, fotografia documentară – Cătălin Săvulescu, fotografie low light – Nicolae Cosniceru, lumina în fotografie – Cătălin Rudolf. Cursurile practice vor avea loc în Alba Iulia şi Jidvei. Fiecare concurent va participa cu fotografiile realizate, la un concurs la care vor fi acordate trei premii în valoare de 2.000 de euro, 1.500 de euro şi 1.000 de euro.

Secţiunea FILM cuprinde cursuri teoretice şi practice pe subiecte precum  producţie de documentare, regie, sunet, iluminare, editare, iar lectori vor fi Thomas Diseth, Roxana Ardelean, Iulian Ioniţă, Cătălin Rudolf, Marius Moga (senior). Producţia finală trebuie să fie un scurtmetraj cu o durată de 1 – 5 minute despre atracţii turistice din Alba precum Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina sau podgoriile de la Jidvei. Scopul cursurilor este ca în final cursanţii să înveţe cum se face un film documentar cu buget redus. Premiul cel mare acordat la categoria „Film” este de 2.000 de euro, iar producţia câştigătoare va fi desemnată după o analiză profesionistă realizată de lectorilor care susţin în acest an cursurile de film.

„Alba sub lumini de Oscar” este organizat de Asociaţia „Produs în Alba”  şi Asociaţia Visual Art şi se desfăşoară în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi  Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Sponsorul ediţiei din acest an este compania Jidvei, unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România.

Înscrierile la cursurile practice şi teoretice din cadrul festivalului sunt GRATUITE, iar doritorii pot găsi detalii şi formularele de înscriere accesând linkurile:

http://alba.vslo.ro/

https://www.facebook.com/pages/Alba-Sub-Lumini-de-Oscar/833098586716948

PROGRAMUL ŞI REGULAMENTUL FESTIVALUL POT FI DESCĂRCAT ACCESÂND LINKUL:

http://alba.vslo.ro/regulament-de-participare/

Pentru a vedea cum s-a desfăşurat în 2014 ASLO puteţi accesa linkul:

https://vimeo.com/103575239

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24184 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*