Marcela Vîlcan, cadru medical din Alba Iulia: EU NU SUNT DISPUSĂ să mă sacrific pentru astfel de oameni care NU respectă NIMIC

Marcela Vîlcan, asistent-șef la secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, a transmis un nou mesaj (după cel legat de contactul cu primul pacient din Alba infectat cu COVID-19-detalii AICI) pe care l-a intitulat STRIGĂTUL MUT. Textul, pe care îl puteți citi, mai jos, nu are nevoie de nici o altă explicație!

Astăzi (n.r. 21 martie 2020) , pentru prima dată în ultimele 3 săptămâni, am fost nevoită să ies din traseul meu (serviciu – casă). Mare mi-a fost durerea să văd bulevardul PLIN de oameni în vârstă și mame cu copii 😪! 

Oare, când veți înțelege?

Oare, ce trebuie să se întâmple pentru ca voi să înțelegeți?

Oare, ce ar trebui să facem noi, pentru ca voi să înțelegeți?

Oare, ce ar trebui să facă autoritățile, pentru ca voi să înțelegeți?

Dragii mei, oricât de mare îmi este iubirea pentru oameni, EU NU SUNT DISPUSĂ să mă sacrific pentru astfel de oameni care NU respectă NIMIC, care nu se respectă pe ei înșiși, pe restul nici atât, care își bat joc de tot efortul nostru!( A se înțelege metafora!!!)

Eu, de 3 săptămâni : 

 1. NU MI-AM STRÂNS COPILUL ÎN BRAȚE, NU L-AM MÂNGÂIAT, NU L-AM SĂRUTAT! 
 1. DORM SINGURĂ (atât cât reușesc să o fac) ÎNTR-O CAMERĂ SEPARATĂ! 
 1. NU STAU ÎN CASĂ, PENTRU VOI!!! Cum n-aș sta, Doamne, cum n-aș profita, cum nu mi-aș petrece timpul cu familia mea, cum n-aș devora biblioteca, cum nu m-aș relaxa vizionând un film. 

De 3 săptămâni încerc să spun, așa cum pot mai bine STAȚI ÎN CASĂ!

Am epuizat toate mijloacele, strigătul meu mut, nu a ajuns la voi… 

Dumnezeu să aibă milă de noi!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21492 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

23 Comments

 1. Bstrani nu se plinba ca PROSTI doamna doctor.au bolii cronice,fac cumpărături să poată mânca cum sunt singurii.Spala,fac mâncare se duc după medicamente la cabinet,farmacie.Un fost medic primardupa 41 ani munca.

  • Au boli cronice pentru care umbla si duminica?! Sunteti unul dintre acesti batrani care se incapataneaza sa nu inteleaga! Poate dv nu va pasa ca veti muri, dar noi, am vrea sa ne mai putem bucura de viata pe care ne.a dat.o Dumnezeu, nu sa ne batem joc de ea!

  • Exceptandu-i pe cei care merg la cumparaturi si la farmacie, cu tot respectul ca spun caceste plin de cei care se plimba fara motiv… noi stam in casa pentru a-i proteja si ei isi bat joc.

  • Buna dimi.Stimate domn, sunt convins ca doamna nu s-a referit strict la cei ce merg dupa medicamente si mancare, ci la cei ce umbla brambura fara rost neglijind sanatatea lor si a altora din jur. Sunt cadru medical pensionar si am trecut prin aceste epidemii de gripa si chiar am stat la pat doua saptamani.Daca ne-am gandi in ce situatii cadrele noastre medicale isi desfasoara activitatea si ce s-ar intampla daca acestia s-ar imbolnavi in masa, cum deja se intampla la unele spitale, poate ne-am trezi.Spitalele sunt in paragina, pline de infectii, fara cele necesare, chiar si cu cativa medici si asistente nesatui ca si alte categorii de salariati si ei se stiu care sunt.De treizeci de ani politicienii s-au gandit numai la ei.Pensiile cadrelor medicale mai vechi sunt insuficiente, in schimb avem pensii speciale , salarii mari, pensionari cu pensii mari si in continuare cu salarii nejustificate care lucreaza tot la stat. Am umplut tara de doctorate la falsi specialisti si ma intreb cand se vor cerceta aceste teze de doctorat date unor mediocri.Cand ne vom trezi !!??

  • Dacă dumneavoastră ați lucrat in sistemul medical atâția ani , ma întreb cum aveți curajul sa faceți o astfel de afirmație : “ bătrânii nu se plImba de prosti…” , cu tot respectul nici de desptepti nu o fac , deșii prezintă cel mai mare risc sa ia acest virus , ei sunt cei care nu respecta nici o regula, ies pe strada fără nici un motiv , ies in strada pentru ca sunt inconștienți … păcat de cei care vor avea de suferit din cauza lor ….. De cei ca ei sigur NU !!!

  • Dacă ați fost medic primar,sigur ați fi reușit să scrieți corect cele câteva propoziții…înțeleg ca ,,scrisul ,, în cei 41 de ani să devină aproape neinteligibil,dar modul de exprimare trebuia să fie cel corect din punct de vedere gramatical ,chiar dacă păreți a fi maghiar !!!

  • Stati in casa ca nu mergi in fiecare zi după medicamente si nu o sa muriti de foame.Altii suferă ba chiar mor ca voi să trăiți.

 2. Cei care se plimba fara noimă prin oraș sunt cretini,desigur…însă nici dumneavoastră nu faceți un sacrificiu pentru a salva bolnavii: Asta va e meseria pentru care sunteți plătită ( foarte bine raportat la salariile din țară) , iar acum a venit momentul sa va faceți treaba pentru care sti fost pregătită și platita!

 3. Bună seara,așa este,ne batem joc de noi,SÂNT,e adevarat și persoane care sant nevoite să iasă după necesare dar sant si iresponsabile. Imi pere rău,noi din sistemul sanitar,facem totul pt.oameni,Unii își bat joc de noi si de eforturile noastre.Sa nu afle pe propria piele.Ar fi fffamar.

 4. Vor înțelege doar de frică, doamnă suntem mai răi ca animalele,dar daca statul român va lua măsuri excepționale fiind în stare de urgență,sa pună în vigoare legea marțială,nu 15 ani închisoare nu amendă ci executări,pt că acei ignoranți nu sunt altceva decât niște criminali indolenți

 5. Doamna doctor are dreptate 100% Este o mare ipocrizie ce vedem pe strazile Romaniei in vreme de razboi:Preturi scumpite la alimentele de baza,romani cretini care profita de necazul natiunii si vand spirt de 10X mai scump,ignoranti care nu cred in Covid-19 si se plimba pe strazi aiurea,habotnici care merg la adunari religiose crezand ca Dumnezeu ii apara de toate si asa mai departe.Exemple sunt cu miile.Batrani sau tineri nu conteaza trebuie sa stam in izolare la domiciliu pentru perioada impusa de ordonanta militara

 6. Ai depus un jurământ, așa că respectă-l . Acolo scrie că vei trata orice fiinta umana oricat de idioată ar fi. Așa că nu, NU aveți dreptate și prin afirmațiile astea tâmpite jigniți medicii si asistentele care-si respecta meseria si jurământul vindecând inclusiv pe cretinii care nu stau in casă la ora asta.

 7. La Braila se pare ca oamenii au înțeles situația .Azi in prima zi de de când s-a dat carantina întorcându-mă de la serviciu(Sp.Pneumoftiziologie Braila) străzile erau pustii .
  Înțeleg prin ce treceti stimata doamna Marcela Vîlcan și eu am copii la mama mea deoarece atât eu cât și sotul care lucrează in cadrul Ijj Braila nu avem dreptul la zile libere,ne e dor sa-i îmbrățișăm și sa-i sărutăm pe frunte ca altadata.Vom trece și peste asta ,important este ca lumea sa înțeleagă și sa aprecieze unele sacrifici care s-au făcut care se vor face de acum înainte .

 8. Inteleg oarecum…
  Dar parca aveati un juramant, plecat de la Hipocrate, daca nu ma insel.
  Parca trebuia sa va faceti meseria nu doar atunci cand e usor si profitabil.
  Idioti veti intalni mereu. Protejati-va si tratati toti oamenii la fel!!!

 9. Pana nu o sa ajungem ca italienii nu o sa se potoleasca lumea. Nu am cuvinte, niste prosti si cretini de oameni ce umbla pe strazi ca retarzii. Bineinteles nu ma refer la cei ce merg la serviciu, farmacie, cumparaturi. Plus ca mai spune si de mamele ce umbla cu copii pe strazi…oare ar trebui sa moara un copil sa inteleaga ca ceea ce fac e gresit?

 10. Oooo, daaa, acum cind medicii se imbolnavesc de la pacienti incep sa se traga pe fund si sa strige ca nu se sacrifica, nu vor sa fie eroi, dar cind pacientii se infectau cu nosocomiale de la medici, era totul OK. Mai ales ca saracii pacienti nu au de ales si sint perdanti in ambele cazuri. Ne place sa fim medici doar cind e de incasat salariul, dar cind e vorba de munca si responsabilitate, nu.

 11. „Cum n-aș sta, Doamne, cum n-aș profita, cum nu mi-aș petrece timpul cu familia mea, cum n-aș devora biblioteca, cum nu m-aș relaxa vizionând un film”
  Și cât poți să citești , citești maxim 2-3 ore pe zi dupa-aia iți fuge imaginea……la fime iar, teuiți la 2 maxim 3 pe zi….
  Hai să fim serioși , mai ales pentru cei care stau in apartament cutii de chibrituri cu 2-3 camere nu e chiar ușor , pentru cei cu case și un pic de grădinuță e altfel mai pui mîna pe o lopată , pe o greblă ,etc…stai în grădina ta la aer curat , altfel trece timpul….și până la urmă degeaba stăm noi în case, atâta timp cât sunt lăsați sa intre în țară toți boschetarii care mai și mint de unde vin…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*