Maestrul aiudean Ionel Miron, învingător la openul internațional de șah desfășurat la Horezu

Ionel MironExperimentatul maestru aiudean Ionel Miron s-a impus în weekendul care a trecut în openul internaţional de la Horezu, organizat de Asociaţia Judeţeană de Şah Vâlcea în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Patrimoniului Autentic Horezu. Turneul, destinat jucătorilor cu rating FIDE sub 2100, a reunit la start 92 de jucători din România, Moldova şi Serbia.

Cotat că favoritul numărul 3 la start, Ionel Miron a reuşit un parcurs excelent, acumulând 6 puncte din 7 partide (5 victorii şi 2 remize). Maestrul aiudean i-a devansat cu o jumătate de punct pe următorii clasaţi Sebatian-Ionut Pavel (Suceava), Gabriel Miulescu (Bucureşti), Alexandru Chirimbu (Craiova) şi Aleksandar Arandjelovici (Serbia).

Ionel Miron este unul dintre cei mai experimentaţi şahişti din judeţul Alba, fiind component de bază al echipei Apulum Alba Iulia în anii ’90, perioada în care clubul juca în prima sau a doua ligă naţională pe echipe. Fiind patronul unei firme din Teiuş (SC Iomir SRL) care produce pufuleţi, şahistul aiudean participa în prezent mai rar la turnee, dar atunci când o face este un oponent dificil pentru orice concurent. Pentru succesul în acest turneu Ionel Miron a fost recompensat cu un premiu de 1000 lei.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21468 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*