Lucruri

oameni buniLipsite de valoare. Și, totuși, plătite cu bani grei. Căutate prin magazine sau pe internet, douăzeci și patru de modele, unul mai bun decât celălalt și fac, în cele din urmă, aproape același lucru, cu foarte mici diferențe. Senzație de multumire pe moment. Atât. Nu fericire. Doar o mulțumire tâmpă, când stai și îl admiri (cam mult spus) pentru ca apoi să cazi în capcana pe care alții ți-au întins-o cu viclenie și să iti dorești, în curând, modelul 2.0.

Nu-i greșit să îți dorești un lucru. Nicidecum. Trăim și într-o lume materială, folosim lucruri. Producem și apoi vindem. Dar după ce îl cumperi, tocește-l. Bucură-te de el. Îndoaie-i colțurile, dacă e o carte. Freacă-l până îi tocești sticla, dacă arată a telefon. Umple-o de zgârieturi, dacă se numește bicicletă. Tocește-i, dacă sunt pantofi. Taie-i, dacă sunt blugi și așa îți plac. Asta înseamnă să te folosești de lucruri, nu ele de tine.

Trăim încojurați de o abundență sufocantă de obiecte, mai multe decât putem compila și chiar dori. Și pe asta se și bazează cei care ți le oferă “pentru că TU meriți”. Tu, ajuns la un anumit nivel social, meriți tot ce e mai bun și strălucitor (chiar daca în realitate încă nu meriți). Cumperi mașina pentru că nu se poate ca lumea să te vadă în altceva decât în “THE mașina”. Îți iei telefon scump pentru că nu se poate să scoți pe masă un telefon ieftin, ar râde ceilalți de tine. Paranteză: eu am pățit-o. Cu telefonul. Da, butonez o chinezărie și am văzut zâmbete ironice când am fost întrebat ce nație e. Tot ce nu e de marcă e de c…. (adică de cacao, asta am vrut să scriu). Și, încet-încet, dar sigur, încep să te controleze ceilalți. Nici nu îți dai seama și te trezești în brațe cu modelul 2.0 sub care nu o să mai poți trece pe viitor pentru că ți se creează noi nevoi, pe care dacă nu le mai satisfaci simți un gol, o lipsă de ceva fără de care nu mai poți funcționa. Îți cumperi lucruri cu gândul la cât o să își piardă valoarea, și nu le folosești până la cenușă pentru ca să poți, într-un viitor apropiat, să le revinzi pe un ban frumos, care să te ajute să cumperi următorul model care, din păcate, va avea aceeași soartă.

Și, uite așa, te îndepărtezi de ceea ce ar trebui să facă un obiect pentru tine. Te refugiezi între niște lucruri moarte, în loc să îți vezi de viață. În loc să fii fericit pe o bicicletă scârțâietoare, cu un telefon crăpat dar care încă mai funcționează, butonând un laptop care mai dă rateuri dar care oricum e ok, pentru că îl folosești numai ca să răscolești netul.

Așa că, dear, învață să te mulțumești cu ce ai. Educă-te și controlează-te să nu mai pui preț pe toate chestiile mult mai colorate și strălucitoare care sar prin ecranul TV-ului către tine. Tratează-le ca pe niște obiecte și nu îți mai arunca banul pe ele, pentru un plus atât de mic. Mulțumește-te cu ce ai acum, alege să fii mulțumit de ceea ce ai și nu îți mai arunca fericirea într-un obiect. Fericirea nu stă în obiecte. Nu are cum, e prea mare pentru niște lucruri atât de mici.

 Aceste ganduri v-au fost oferite de Andrei DINEȚ și ARISTOCRAT BOUTIQUE

www.aristocratboutique.ro,

facebook: Aristocrat Boutique Alba Iulia

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29599 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*