Lucrează în Alba: Activități de orientare profesională 2012

In perioada  12 – 16 noiembrie 2012,  Consiliul Judetean Alba Alba împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba organizeaza o serie de actiuni cu scopul unei mai bune cunoașteri a angajatorilor de catre  elevii claselor a XII-a de la liceele cu profil tehnic.

In cadrul acţiunilor itinerante organizate deja la firmele Bosch din Blaj si Tea din Cugir, elevii participanti de la clasele cu  profil  Tehnicieni prelucrari mecanice au avut ocazia cunoasterii la fata locului a unor firme de succes care activeaza in domeniul pe care l-au studiat in timpul anilor de liceu.

Vizitele s-au desfasurat dupa un program stabilit de comun acord cu firmele si cu conducerea liceelor si au inclus: un tur al firmei realizat sub indicatiile  unui specialist si prezentari ale profilului companiei, ale domeniului de activitate, ale produselor si ale meseriilor angajatilor actuali. In incheiere elevii au participat la un concurs de cunoastere si indemanare Fii un bun meserias la care primii 3 clasati au fost premiati.

S-a pus accent deosebit pe importanta pregatirii profesionale si posibilitatea alegerii unei meserii prin integrarea pe piata muncii ca o  optiune concreta dupa finalizarea studiilor liceale.

Programul se va desfasura in zilele  urmatoare dupa cum urmeaza:

·         Aiud – 14 noiembrie, la PREBET – Aiud

·         Alba Iulia – 15 noiembrie, la SEWS – Alba Iulia

·         Sebeș – 16 noiembrie, la SAVINI DUE – Sebeș

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24667 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*