Lucrări de refacere a unor poduri și podețe, afectate de inundaţii, în comunele Pianu şi Săsciori

“Consiliul Judeţean Alba va reface 2 poduri şi 12 podeţe de pe drumul judeţean 704 A, aflate pe raza comunelor Pianu şi Săsciori, care au fost afectate în urma calamităţilor naturale din vara anului trecut.

Primul pod se află la km 4+700, pe Valea Pianului, în locul numit “La Făgădău” şi a fost distrus în totalitate de inundaţii, făcând imposibilă desfăşurarea traficului auto şi pietonal. Cu privire la podul aflat pe Valea Răchitei, de la km 24+090, majoritatea elementelor constructive sunt într-o stare de degradare accentuată, putând afecta în timp structura acestuia, traficul auto şi pietonal nedesfăşurându-se momentan în condiţii de siguranţă şi confort.

Pentru a putea asigura continuitatea drumului judeţean, se vor construi 2 poduri noi, care vor asigura parametrii normali de exploatare pentru clasa tehnică aferentă drumului judeţean. Totodată, se va asigura secţiunea de scurgere pentru un debit maxim prognozat. 

Podeţele au fost şi ele afectate de inundaţiile din luna iunie 2019, aflându-se într-o stare precară în urma colmatării, fiind necesară astfel refacerea lor. 

Drumul judeţean 704 A are o importanţă deosebită întrucât asigură legătura dintre localităţile Pianu de Jos, Pianu de Sus, Strungari şi Răchita cu Municipiul Sebeş. La data de 1 iunie 2019, în urma precipitaţiilor abundente înregistrate în partea de sud a judeţului Alba, trei comune (Pianu, Săsciori şi Săliştea) au fost inundate, câteva sute de persoane fiind evacuate, locuinţele, reţelele de utilităţi şi infrastructura rutieră fiind afectate. În cazul în care aceste lucrări nu ar fi efectuate, există riscul întreruperii circulaţiei rutiere şi, implicit, izolarea zonei şi a locuitorilor. 

Pentru proiectul de refacere a podurilor şi podeţelor a fost contractată de către Consiliul Judeţean Alba efectuarea studiului de fezabilitate, urmând ca apoi să se desfăşoare procedura de atribuire pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor. Guvernul României a alocat din fondul de rezervă suma de 5 milioane de lei în vederea refacerii acestor infrastructuri afectate de inundaţii.”, a transmis Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22878 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*