Lucrări de modernizare la Școala Profesională Germană. Din 2015, la Alba Iulia se va deschide un Centru Național de Formare și Reconversie Profesională

florin romanProcesul de modernizare a spațiilor de învățământ din cadrul Școlii Profesionale Germane din Alba Iulia continuă. Deasemenea, până în data de 15 septembrie se va finaliza primul etaj al clădirii. Pe lângă sălile de clasă de la etajul, va fi modernizat și un al doilea atelier. Pentru aceste lucrări de modernizare, administrațiile locale și județene au alocat suma de 400.000 de lei (200.000 de lei din partea Primăriei Alba Iulia, respectiv 200.000 de lei de la Consiliul Județean). Începând din toamna anului 2015, la Alba Iulia se va deschide un Centru Național de Formare și Reconversie Profesională. Din spusele lui Florin Roman, vicepreședintele CJ Alba, prezent în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi la sediul Alianței Creștine Liberale din Alba Iulia, la Alba Iulia vor veni toți tinerii care lucrează în reprezentanțele Mercedes din România, pentru a se pregătii în acest centru.

Până în 2015, investițiile vor fi suportate de către CJ Alba și Primăria Alba Iulia, iar pentru perioada de după luna septembrie 2015, s-a creat un colectiv tehnic de lucru.

„Am avut întâlniri cu reprezentanții ADR Centru și OIR POSDRU Alba. Intenționăm să depunem două proiecte.” a spus Florin Roman.

Un proiect va fi pe POR 2014-2020, în vederea accesării de fonduri europene pentru partea de dotare și de infrastructură. În cadrul centrului se doreşte deschiderea unui internat la standardele şi cerinţele celor de la Mercedes şi o cantină pentru tinerii veniţi din toată ţara.

Pe partea de POSDRU, proiectul vizează obșinerea de fonduri europene pe partea de resurse umane.

„Acest proiect se dezvoltă de la an la an. După apariţia acestei şcoli profesionale în judeţul Alba au mai apărut, după modelul dual, încă 8 clase. Şi dacă la început proiectul avea în total 9 clase de şcoală profesională în Alba, într-un an jumate numărul acestora s-a dublat”, a precizat Florin Roman.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20289 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*