Liderul mișcării unioniste, George Simion, și-a lansat candidatura la alegerile europarlamentare în Cetatea Unirii

George Simion, liderul mișcării unioniste, și-a lansat candidatura la alegerile europarlamentare în județul Alba. Anunțul a fost făcut în prezența a zeci de români din orașul Marii Unirii, membri ai Consiliului local Alba, dar și reprezentanți ai asociațiilor civice. (Fotografii de la lansare pe pagina de Facebook George Simion)

Printre susținătorii liderului unionist s-au aflat consilierul local independent în Primăria Alba Iulia, Mircea Trifu, primarul comunei Șpring, Daniel-Gheorghe Rusu, directorul revistei Daco România, Ioan Străjan, președintele Asociației ASTRA, Maria Cioica, vicepre;edintele Fundației Culturale Roșia Montana, Sorin Jurca, reprezentantul Organizației Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba Iulia, Oliva Stratan, și invitatul special al evenimentului, interpreta Maria Gheorghiu. „Pe mine, ca om, Alba Iulia m-a format și mi-a dat o lecție pe care nu aș fi învățat-o din cărți – o lecție de demnitate. Am învățat de la localnicii din Roșia Montană, de la părinții de la Oașa, alături de care am avut initiative frumoase, ce înseamnă România cu adevărat. Aici, în Cetatea Unirii a început lupta noastră pentru o țară mare și unită. Tot de aici dăm start următorului pas pe care îl facem împreună, spre Parlamentul European – să avem un proiect de țară care să ne definească, să facem împreună o Românie Mare în Europa”, a declarat candidatul independent George Simion.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, George Simion, va aduce în atenția opiniei publice teme de interes național: Unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice, sprijinirea românilor din județele Harghita și Covasna, valorificarea potențialului diasporei și contracararea sistemului mafiot care blochează dezvoltarea României și a Republicii Moldova.

George Simion s-a născut și a copilărit la Focșani. A absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București și programul de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași. În 2011 a fondat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, alături de care a organizat sute manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la necesitatea realizării unității naționale. În 2017 a înființat Alianța pentru Centenar, pentru a pregăti și desfășura evenimente cu impact dedicate marcării Centenarului Marii Uniri. Unul dintre acestea a fost Marșul Centenarului, în care s-a mers pe jos 1300 de km, de la Alba Iulia la Chișinău, pentru a purta mesajul Unirii prin toate locurile semnificative pentru România de acum un secol și pentru prezent.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19044 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*