Liceul de Arte din Alba Iulia a primit numele Reginei Maria. La eveniment a participat Principele Radu (foto-video)

ziua regalitatii 39Marți, 15 octombrie, cu ocazia Zilei Regalității, moment la care se împlinesc 91 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, ca suverani ai României Mari, la Alba Iulia a avut loc un eveniment cu totul special. În prezența Principelui Radu al României, a oficialităților, a profesorilor și elevilor, Liceul de Muzică și Arte Plastice a fost botezat cu numele de Liceul de Arte „Regina Maria”. Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului României și a Imnului Casei Regale, de către corul Liceului de Arte, iar la scurt timp după dezvelirea plăcii cu noul nume al liceului, aceasta a fost sfințită de către ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

„Ați fost foarte inspirați și patrioți să vă legați numele de una dintre cele mai durabile personalități din istoria noastră. (…) Vă mulțumesc și sper să ne vedem cu bine în fiecare an. (…) La mulți ani!” a spus Principele Radu al României.

ziua regalitatii 34„Pentru noi, autoritățile locale și județene din Alba este o mare onoare acceptul pe care Casa Regală l-a dat pentru ca această instutuție să poarte numele Reginei Maria.”, a spus Ion Dumitrel, președintele CJ Alba.

Primarul Mircea Hava, prezent și el la eveniment, a ținut să precizeze că: „Astăzi este un lucru deosebit nu numai pentru Liceul de Arte, ci și pentru Alba Iulia, pentru județul Alba dar și pentru România. Astăzi, Liceul de Arte primește numele de „Regina Maria”.

Directorul Liceului de Arte, Gligor Udrea, a adus și el cuvinte de mulțumire Casei Regale a României care a acceptat ca instituția de învățământ să poarte acest nume. Printre oficialitățile prezente s-au numărat și viceprimarul Dorin Șerdean, vicepreședinții CJ Alba, Florin Roman și Alin Cucui, dar și administratorul județului, Sorin Bumb.

Tot în cursul acestei zile, la Alba Iulia urmează să aibă loc și alte manifestări cu prilejul Zilei Regalității. Vezi AICI întregul program.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21847 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*