Lemne confiscate, la Albac și Bistra. Au fost aplicate amenzi în valoare de 15.000 de lei

La data de 26 februarie 2020, polițiștii Postului de Poliției Albac au luat măsura sancționării contravenționale, conform art. 19, din  Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 10.000 de lei și măsura complementară a confiscării valorice a cantităţii de 16,5 metri cubi de material lemnos, față de o societate comercială din Albac, specializată în exploatarea lemnului.

Sancțiunea a fost aplicată ca urmare a unui control, efectuat de polițiști împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Cluj, cu ocazia căruia s-a constatat că societatea ar fi expediat cantitatea de 16,5 metri cubi de material lemnos, fără aviz de însoțire, iar pentru 3 avize de însoțire completate nu au fost respectate obligațiile de verificare în aplicația SUMAL.

Tot ieri, 26 februarie 2020, polițiștii din Bistra împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Valea Arieșului  – Câmpeni, au efectuat un control la punctul de lucru din Bistra al unei societăți comerciale specializată în prelucrarea materialului lemnos.

În urma controlului, s-a constatat că societatea deținea cantitatea de 16,4 metri cubi de material lemnos, fără ca reprezentanții acesteia să poată prezenta documente legale de proveniență. Materialul lemnos a fost confiscat, iar față de administratorul societății a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21770 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*