Lecție de istorie la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia. 233 de ani de la martiriul lui Horea, Cloșca și Crișan

Miercuri, 28 februarie 2018, la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia s-au desfășurat activități educative de comemorare a martiriului eroilor Ardealului Horea, Cloșca și Crișan. Elevii claselor gimnaziale ale Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, aflați sub atenta îndrumare a doamnelor profesoare Mateica Daniela, Țuculete Marinela, Cristea Lucia, Mureșan Roxana și a doamnei directoare Todoran Simona,  au organizat și desfășurat activitați educative, centrate pe educația patriotică și formarea spiritului civic în cadrul proiectului școlar „ Horea, Cloșca și Crișan eroii neamului românesc”.

Scopul acestui proiect școlar este conştientizarea şi responsabilizarea elevilor cu privire la importanţa zilei de 28 februarie când se împlinesc 233 de ani de la martiriul lui Horea, Cloşca şi Crişan.

Elevii și dascălii organizatori au deschis programul activităților prin prezentarea semnificației zilei de 28 februarie. Pasionații de istorie au adus în fața colegilor referate, prezentari, lucrari inspirate din faptele conducătorilor răscoalei țărănești. Pentru a da un plus de atractivitate activității, elevii au susținut un scurt moment artistic, în cadrul căruia au expus creații literare și artistice. A fost o manifestare reușită, prin care organizatorii au urmărit stimularea cunoașterii mai profunde a diverselor evenimente ale istoriei naționale și conectarea elevilor la circuitul mai detaliat al informațiilor istorice.

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21849 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*