La spitalul din Alba Iulia se fac internări cu mari eforturi. Nu se pot face consultații și nu se pot emite rețete. Sunt probleme la portalul Casei de Asigurări de Sănătate

Mircea Trifu

spital 01Echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia anunță prelungirea timpilor de așteptare pentru operarea în sistemul informatic și solicită înțelegere din partea pacienților. Managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, a explicat că site-ul cnas.ro nu permite verificarea calității de asigurat a pacientului şi dacă are și dacă nu are card emis, iar sistemul informatic SIUI după introducerea cardului, prezintă o eroare, care nu permite înregistrarea serviciilor efectuate, în vederea validării acestora.

„Portalul Casei de Asigurări de Sănătate anunță că sistemul informatic este funcțional, dar în fapt este foarte greu de operat în acest sistem cu cardul de sănătate. Nu putem să facem internări decât cu mari eforturi de așteptare (interogând prin telefon sau prin e-mail personalul CAS Alba pentru confirmarea calitatii de asigurat), nu putem consulta și nu putem emite rețete. Pacienții nu au nici o vină, nu ar trebui să treacă prin așa ceva”, a explicat managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă.

Mai jos găsiți o imagine trimisă de reprezentanții spitalului, în care este afișată eroarea care nu permite înregistrarea serviciilor efectuate, în vederea validării acestora.

cas

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22526 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*