La mulți ani Franța, la mulți ani tuturor francezilor!

Județul Alba, prin Consiliul Județean, a încheiat cu Departamentul la Manche în anul 2005 un protocol de prietenie și colaborare și, în anul 2008, cu Departamentul Rhone un protocol de cooperare în domeniul dezvoltării rurale.
În mandatul meu la Consiliul Județean Alba, mă voi implica activ pentru întărirea colaborării cu cele două departamente franceze, de la schimburi de experiență la nivel economic, agricol la cele de la nivel educațional pentru tinerii din județul Alba. Astfel, vom descoperi cât de multe lucruri avem în comun cu partenerii noștri francezi și cât de multe lucruri ne unesc, dar mai ales câte avantaje aduce cu sine apartenența la Uniunea Europeană.
Ziua de 14 iulie reprezintă una dintre cele mai importante date din istorie. În această zi, în anul 1789, regele Ludovic al XVI-lea de Bourbon întreba: Este o revoltă? Iar răspunsul primit a fost: Nu, sire, este o revoluție! Căderea Bastiliei nu a însemnat doar căderea regimului autocrat, ci și reformarea totală a societății.

Schimbările profunde prin care a trecut Franța din acel moment de la monarhie absolutistă la două perioade imperiale, monarhie constituțională și se regăsește astăzi la a cincea sa republică, a influențat în mod profund schimbări atât la nivel european, cât și mondial.

Pentru România, Franța a fost de-a lungul timpul un partener adevărat și în momentele-cheie ale istoriei noastre, liderii francezi au susținut interesul national român, de la Unirea Principatelor în secolul al XIX-lea la sprijinul acordat în Primul Război Mondial și pentru încheierea tratatelor de pace care au urmat. În perioada comunistă, Parisul a păstrat legătura cu Bucureștiul și a transferat prin producătorii săi tehnologia care a permis dezvoltarea proectelor Dacia și Oltcit. Franța a susținut de asemenea aderarea României la Uniunea Europeană și NATO, fapt care ne-a ancorat definitiv în civilizația occidentală.

Mihail David, candidatul Alianței USR PLUS la președinția Consiliului Județean Alba

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23177 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*