la Gradinița cu P.P. „Dumbrava minunată” din Alba Iulia, a avut loc Conferința Județeană cu tema: „Bariere în integrarea școlară a copiilor cu CES”

Miercuri, 20 noiembrie 2019, la Gradinița cu P.P. „Dumbrava minunată” din Alba Iulia, a avut loc Conferința Județeană cu tema: „Bariere în integrarea școlară a copiilor cu CES”, organizată de Asociația pentru Consiliere și Asistență Specializată (ACAS) în parteneriat cu Centrul de Sănătate Mintală Copii, CJRAE Alba și Grădinița „Dumbrava minunată”.

MAI MULTE FOTOGRAFII DE LA EVENIMENT AICI

La acest eveniment au participat cadre didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, specialiști în domeniul educației speciale și terapiei comportamentale: dr.Adina Lupulescu, psihologi: Mirela Ghircău, Raluca Bogdan, Lucian Bogdan, lect.univ.dr. Ramona Petrovan, inspector șc. Panța Dumitru, logopezi, profesori consilieri din CJRAE și reprezentanți ai Consiliului Județean Alba și ai Primăriei Municipiului Alba Iulia. Această întâlnire a constituit un prim pas în identificarea barierelor care stau în calea integrării reale a copiilor cu CES în instituțiile școlare și a necesității colaborării interinstituționale între toți factorii care contribuie la starea de bine a copiilor cu CES și asigurarea unui parcurs educativ optim.

Educația copiilor cu CES nu îi privește doar pe părinții acestor copii, ci privește întreaga societate, iar cadrul didactic trebuie să fie liantul dintre părinți și specialiști. Schimbarea de esență pe care o presupune integrarea copiilor cu CES în grădiniță, implică un efort mare din partea educatoarelor, dotarea cu materiale și sprijin din partea specialiștilor pentru oferirea unor programe individualizate de învățare. În concluzie, copiii cu CES sunt o categorie socială care, în ciuda aparențelor, nu au timp să aștepte, dacă sunt lăsați să crească fără ajutorul de care au nevoie, personalitatea viitorului adult va avea cu siguranță de suferit.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21826 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*