La Cugir s-a desfășurat primul eveniment din cadrul proiectului „10 pentru Europa”

pnl 4Joi, 6 martie, la Casa de Cultură din Cugir, a avut loc un prim eveniment local în cadrul proiectului „10 pentru Europa”, în județul Alba. Tema evenimentului, desfășurat sub sloganul „Adu Europa acasă”, a fost „Dezvoltarea economică prin fonduri europene”. Au fost prezenți lideri locali ai PNL și TNL, precum: Dan Simedru (deputat PNL de Alba), Florin Roman (vicepreședinte al Consiliului Județean Alba), Adrian Teban (primarul orașului Cugir), Ovidiu Ciucur (membru BPN TNL), Cristian Radu (președinte TNL Alba) ș.a. De asemenea, între cei peste 100 de participanți s-au aflat și lideri ai unor asociații ale oamenilor de afaceri, reprezentanți ai unor ONG-uri cu activitate în domeniul accesării de fonduri europene etc. Evenimentul a fost moderat de prof. Adrian Simion, purtător de cuvânt PNL Alba, și candidat din partea TNL Alba în cadrul proiectului „10 pentru Europa”.

pnl 2În deschidere, primarul orașului Cugir, Adrian Teban, a prezentat cuvântul de bun venit din partea PNL Cugir față de toți participanții și și-a declarat disponibilitatea de a susține și în continuare alte proiecte ale TNL. Adrian Simion a vorbit despre ce înseamnă proiectul pentru tinerii din Partidul Național Liberal și care va fi finalitatea lui. „Este un proiect de succes prin care se încearcă promovarea tinerilor valoroși din cadrul PNL și sunt sigur că cei care vor fi câștigătorii concursului nu vor dezamăgi”, a declarat Adrian Simion.

Din calitatea de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba și de vicepreședinte al programului Eurodyssee (coordonator al programului pentru Europa de Est și Republica Moldova), Florin Roman a vorbit despre importanța formării profesionale a tinerilor pentru a reprezenta o resursă cât mai importantă pentru dezvoltarea economică a țării. „Resursa umană este esențială pentru evoluția economică a oricărei țări. Prin programele europene pe care azi le au la dispoziție, tinerii pot să se pregătească tot mai bine pentru a fi acea resursă de care economia României are nevoie.”

pnlDeputatul Dan Simedru a atins în discursul său probleme importante legate de dezvoltarea economică a orașului Cugir și a județului Alba: dezvoltarea infrastructurii, atragerea de noi investitori, încurajarea agenților economici spre a depune proiecte pentru a atrage fonduri europene, problema parteneriatului public – privat în atragerea de fonduri europene etc. „Dezvoltarea economică a unei comunități se bazează pe diverse resurse, dar două sunt primordiale: forța de muncă de calificare cât mai ridicată și resursele financiare. Programele de finanțare europenă sunt o oportunitate enormă pentru noi și depinde doar de noi cum vom reuși, pe exercițiul bugetar 2014-20120, să facem proiecte și să atragem cât mai mulți bani din fondurile europene.”

pnl 3„10 pentru Europa” este proiectul prin care tinerii competenţi ai României vor ajunge pe lista Partidului Naţional Liberal pentru alegerile europarlamentare din mai 2014. Proiectul este susținut de Tineretul Național Liberal și de Cluburile Studențești Liberale, cu sprijinul Partidului Național Liberal. Este un proiect interactiv de construire a unei cariere politice şi un nou standard de transparentă în selecţia candidaţilor. Prin probele variate, proiectul va perfecţiona pregătirea celor mai talentaţi tineri politicieni din România. Axat pe inovaţie, „10 pentru Europa” aduce în prim plan individul, tânărul pasionat de politică, liderul interesat de evoluţia ţării sale şi a construcţiei europene, ca factor de dezvoltare naţională.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21144 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*