La Alba Iulia vor fi marcate Zilele Asistenței Sociale. Vezi programul evenimentului

asistenta socialaÎn perioada 15-31 martie, la fel ca în fiecare an, sunt Zilele Asistenţei Sociale, sărbătoare ce are caracter internaţional. Colegiul Asistenţilor Sociali din România (CNASR) organizează în fiecare judeţ acţiuni prin care marchează aceste zile, atrăgând atenţia atât asupra asistentului social ca profesionist cât şi asupra asistenţei sociale în general. Şi Structura Teritorială a judeţului Alba a Colegiului Asistenţilor Sociali din România, propune o agendă a manifestărilor dedicate acestor zile ale asistenţei sociale, manifestări care anul acesta se înscriu sub titlul: Responsabilitate, Comunitate, Participare Socială.
Agenda manifestărilor este următoarea:
26 martie, ora 14.00, la Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia, în Aula Dumitru Stăniloae, va avea loc o „Masă rotundă” sub titlul: Responsabilitate, Comunitate, Participare Socială. Scopul acestei întâlniri este de a analiza atât aspecte  legate de asistenţa socială din judeţ cât şi de asistentul social ca profesionist. Cu această ocazie sunt invitate la discuţia cu asistenţii sociali, persoane cu responsabilităţi şi putere de decizie în asistenţa socială de la nivel de judeţ, primari de la oraşe şi comune, directori ai direcţiilor locale a ministerelor cu implicare în asistenţa socială.
 27 martie, ora 10.00, În Aula Mică a Universităţii 1 Decembrie 1918, are loc o întâlnire între asistenţii sociali din judeţ şi studenţii Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care se pregătesc pentru a devenii asistenţi sociali. Tema întâlnirii este: „Asistenţa socială între teorie şi empirism”. Astfel de întâlniri s-au organizat în fiecare an de când sărbătorim Zilele Asistenţei Sociale şi discuţiile au fost benefice atât pentru studenţi cât şi pentru practicieni.
 
28 martie ora 14.00, Întâlnirea anuală a Asistenţilor Sociali din Judeţul Alba Iulia, în cadrul unui seminar având acelaşi titlu general: Responsabilitate, Comunitate, Participare Socială. În cadrul seminarului vor fi prezentate lucrări de specialitate în asistenţa socială urmate de discuţii, dezbateri, luări de poziţie şi exprimare de opinii. În partea a doua a întâlnirii va avea loc „Gala Asistenţilor Sociali din Structura Teritorială Alba a CNASR”. În cadrul acestei gale vor fi premiaţi asistenţii sociali care s-au remarcat în activitatea profesională. Seminarul şi Gala vor avea loc începând cu ora 14.00, în Aula „Dumitru Stăniloae” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă Alba Iulia.
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20653 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*