La Alba Iulia se vor construi, în următorii doi ani, 134 de rampe subterane pentru preluarea selectiva a deșeurilor

Mircea Trifu

Primăria Alba Iulia va semna, la data de 1 august 2019, contractul de execuție pentru 134 de echipamente pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Acestea vor fi amplasate subteran, în mai multe puncte din oraș.  Procedura de achiziție a fost finalizată încă din luna aprilie, dar rezultatul evaluării ofertelor de către comisie a fost contestat, justiția fiind forul care a avut ultimul cuvânt de spus. Lucrările au fost atribuite companiei BT BEST TOOLS SRL, com. Corbeanca, jud. Ilfov, la o valoare totală de 9 035 080, 91 lei fără tva, inclusiv proiectare și asistență tehnică.

”Actualul sistem de colectare, la suprafață, a deșeurilor însumează peste 600 de recipiente, doar în zona asociațiilor de proprietari, la blocuri. Dincolo de legislatia actuala, profund intransigenta, care ne obliga din acest an sa colectam selectiv, dezavantajele sunt multe si evidente. Indiferent de gradul de umplere, care de multe ori nu depaseste 75% din capacitate, fie in situația în care deseurile se ”revarsă”, suntem nevoiți să respectăm programul de ridicare prestabilit. Prin aceste sisteme ciclul de colectare devine mai eficient, instinctul căutătorilor ”de comori” este blocat, se stimulează colectarea selectivă, iar poluarea este mult mai mică. Vrem să ajungem la peste 200 de stfel de puncte de colectare, cu zone delimitate.” A transmis Paul Voicu, viceprimar cu atributii de primar.

Rampele ecologice subterane vor fi poziționate cât mai aproape de vechile amplasamente, utilizarea acestora fiind standardizată, atât pentru operatorul de salubritate care le va acționa hidraulic pentru golire, cat si pentru beneficiarii directi.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22587 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*