La Alba Iulia s-a desfășurat conferința, seminarul și workshop-ul cu tema „Atitudine pro vulnerabili”. Peste 50 de persoane prezente la eveniment

atitudine pro vulnerabili 01Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice împreună cu partenerul său, Agrafics Communication, au organizat în data de 6 noiembrie, la Alba Iulia, în cadrul proiectului “Decenţă şi respect pentru vulnerabili”, conferința, seminarul și workshop-ul cu tema ATITUDINE PRO VULNERABILI.

Frăcea Valentin, director adjunct al DGASPC Alba și Burteș Ana Maria, consilier superior al DGASPC Alba, au expus în cadrul conferinței și al seminarului o situaţie privind grupurile vulnerabile din regiune.

Prezentarea a început cu un exercițiu adresat participanților pentru identificarea grupurilor vulnerabile și a caracteristicilor acestora. Au fost oferite informaţii despre atitudinea socială în fața acestora, despre egalitatea de șanse și egalitatea de gen, discriminările și stereotipiile existente în acest moment. Discursul s-a incheiat printr-o concluzie relevantă: o atitudine și o gândire pozitive duc la acțiuni pozitive care dau, la rândul lor, rezultate pozitive.

În cadrul workshop-ului, speakerii Frăcea Valentin, director adjunct al DGASPC Brașov și Burteș Ana Maria, consilier superior în cadrul DGASPC Alba, au derulat împreună cu participanții un exerciţiu interactiv numit “Planeta Justiție”. Au invitat participanţii să se grupeze în echipe și fiecare echipă a extras un bileţel pe care era menţionată o anumită categorie de copii: copii cu dizabilităţi, copii de etnie rromă, copii infectaţi HIV, copii acuzaţi de acte de delincvenţă, copii ai străzii, copii care se droghează, copii separaţi de părinţi.

Fiecărui grup i s-a cerut să scrie în 10 minute cât mai multe prejudecăţi şi stereotipuri privind maniera în care societatea/comunitatea percepe respectiva categorie de copii. Astfel, s-au tras concluzii privind discriminarea care se produce în societate faţă de copiii ce aparţin categoriilor defavorizate.

Scopul acestui exerciţiu a fost acela de a sensibiliza participanţii referitor la practica discriminării şi stigmatizării copiilor care provin din grupuri defavorizate.

Atât la conferință, la seminar, cât și la workshop au participat peste 50 de persoane printre care: reprezentanți ai DGASPC Alba Iulia, reprezentanți ai mass-media, reprezentanți ai unor ONG–uri și reprezentanți ai Agrafics Communication.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17476 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*