La Alba Iulia a fost sărbătorită Ziua Jandarmeriei Române. Ceremonie militară și avansări în grad

Mircea Trifu

ziua jandarmeriei romane 09Ceremonia militară organizată vineri, 1 aprilie în Piaţa Cetăţii din municipiul Alba Iulia pentru a sărbătorii Ziua Jandarmeriei Române, a adus un motiv de bucurie în plus pentru cinci cadre ale Jandarmeriei Alba. Acestea au fost avansate în gradul următor înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad.

Potrivit prevederilor legale, avansarea în gradul următor a jandarmilor, înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad, se poate face cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române. Anul acesta, doi ofiţeri şi trei subofiţeri din cadrul Jandarmeriei Alba, care îndeplinesc condiţiile legale, s-au distins printr-o înaltă probitate morală si rezultate foarte bune obţinute în activitate, au fost înaintaţi în gradul următor în aceste condiţii. Festivitatea a avut loc pe timpul ceremoniei militare dedicate sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, iar noile grade au fost înmânate de Prefectul Judeţului  Alba, domnul Cornel Murg.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, domnul colonel Felician Itu, a dat citire Ordinului Ministrului Afacerilor Interne, prin care cei doi ofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor, astfel:

  • în gradul de locotenent-colonel – doamna maior Bîrsan Nadia Ştefania
  • în gradul de maior – domnul căpitan Paşca Tudor Gheorghe

În continuare, prin Ordin al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, fost înaintaţi în gradul de plutonier adjutant trei subofiţeri:

  • domnul plutonier major Rusu Ilie
  • domnul plutonier major Otveş Lucian
  • domnul plutonier major Moga Petru

Îi felicităm pe toţi cei avansaţi în gradul următor şi le dorim succes în tot ceea ce întreprind!

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22528 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*