La Aiud s-a desfășurat o nouă ediție a Memorialului Hosszú Elemér, turneu de șah organizat în memoria regretatului maestru

Colegiuluhosszu elmerColegiului National Bethlen Gabor din Aiud  a fost, sambata, gazda editiei a 2-a a Memorialului Hosszú Elemér, turneu organizat in amintirea regretatului maestru aiudean, fost campion national la sah prin corespondenta si unul dintre cei mai importanti sahisti ai judetului Alba din toate timpurile. Ca antrenor, Hosszú Elemér  a initiat in tainele sahului sute de copii aiudeni, multi dintre elevii sai, in frunte cu Bela Badea (Takacs), Ioan Crisan, Florin Stoica sau Lucian Ilea, ajungand in elita nationala.

Turneul a fost organizat de Asociatia Sportiva BGK Aiud si Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din Romania filiala Aiud in colaborare cu Colegiul National Bethlen Gabor din Aiud si Clubul Municipal de Sah Alba Iulia.

La capatul celor 7 runde desfasurate in sistem elvetian podiumul a fost ocupat de un trio de jucatori care au obtinut 6 puncte, fiind departajati de coeficientul Bucholtz: Takács Béla, Comşa Simion si Mârza Nicolae. De notat ca invingatorul, fost coleg de echipa al maestrului Hosszu Elemer, are venerabila varsta de 75 de ani, fiind cel mai varstnic participant la turneu! Pe locurile urmatoare s-au clasat Pop Emanoil, Pleşa Gheorghe (8 ani) si Csegezi Elek, toti cu 5 puncte.

S-au acordat urmatoarele premii speciale:

 

Feminin: 1.Gâlea Andrada 2.Bárdi Luiza 3.Fülöp Melinda 4.Ghiogiu Iulia

 

Copii sub 14 ani: 1.Pleşa Gheorghe 2.Burja Udrea Răzvan 3.Topală Tudor

 

Juniori peste 15 ani: 1.Kónya Elód 2.Sasu Augustin 3.Szekely Róbert

 

De notat si evolutia buna a lui Stefan Bercu (8 ani), care la debutul intr-o competitie de seniori a acumulat 4 puncte, si a mezinului competitiei, Alexandru Simina (6 ani), care a acumulat 3,5 puncte.

Turneul a fost arbitra de Vlad Aurelian si Bárdi Tibor.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22011 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*