Kronospan Sebeș promovează cultura civică prin proiectul ,,Voluntariat pentru un mediu curat”

ecologizareKronospan Sebeș, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România, a organizat miercuri, 20 mai, o amplă acțiune de ecologizare a zonei Valea Frumoasei și a împrejurimilor orașului Sebeș.

Proiectul care a debutat sub sloganul ,,Voluntariat pentru un mediu curat” s-a bucurat de sprijinul a peste 50 de elevi de la ,,Liceul Tehnologic” din Sebeș. În cadrul acțiunii de ecologizare, voluntarii au reușit să strângă peste 75 de saci cu deșeuri, totalizând o cantitate de aproximativ două tone.

“Rolul acestui proiect este nu numai de a restaura una dintre cele mai frumoase zone ale Ardealului, ci și de a-i încuraja pe tinerii din Sebeș să se implice în demersuri sociale care au efecte tangibile, dând dovadă de un comportament civic exemplar. ecologizare 2Credem că fiecare dintre noi ar trebui să contribuie la curățenia pe care ne-o dorim. Este dreptul nostru, al tuturor, să trăim într-o lume mai curată, într-o lume în care educaţia și cultura sunt sprijinite, în care comunitatea se dezvoltă frumos”, declară Oana Bodea, director de PR Kronospan Sebeș și președintele Fundației Kronospan.

Toate detaliile logistice ( transport, echipament, apă și mâncare) au fost asigurate de către Kronospan Sebeș, iar eforturile voluntarilor au fost răsplătite prin diplome de participare.

ecologizare 1Cu sprijinul voluntarilor, Kronospan a organizat de-a lungul timpului activități periodice de ecologizare, precum cele din zonele Râpa Roșie și Râul Secaș, în jurul lacului de acumulare Oașa, Valea Frumoasei, în zona Fântâna Împăratului – Alunei. În total, până în prezent, în cadrul acțiunilor de mediu au fost curățate 100 de hectare de teren, prin strângerea a peste 300 de tone de deșeuri. Aceste rezultate au fost posibile prin implicarea a peste 1500 de voluntari.

“Kronospan va continua să fie un membru activ al comunității în mijlocul căreia își desfășoară activitatea și să creeze programe și activități care sprijină dezvoltarea socială, economică și culturală a comunității locale”, a adăugat Oana Bodea, director de PR Kronospan Sebeș și președintele Fundației Kronospan.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21839 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*