Judeţul Alba trimite mâine la Guvern datele cerute de Curtea Constituţională

Acţiunea de colectare, centralizate şi transmitere de date, demarată de Guvernul României la nivel naţional, a fost influenţată de ultima decizie a Curţii Constituţionale, prin aceea că termenul de 31 august, stabilit de Curte pentru transmiterea de către Guvern a numărului persoanelor înscrise în listele electorale permanente, a fost devansat pentru data de 21 august. Totodată, a fost modificat şi termenul de referinţă la care întreaga acţiune trebuie raportată. Mai exact, prin ultima sa decizie, Curtea Constituţională solicită numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente, actualizate până la data de 10 iulie nu până în 29 iulie 2012, aşa cum fusese stabilit iniţial. De asemenea, datele centralizate la nivel local se comunică nu Instituţiei Prefectului ci direcţiilor judeţene pentru evidenţa persoanelor care, la rândul lor, transmit informaţiile către prefecturi.

În acest context, cum datele din fiecare judeţ trebuie să ajungă la Guvernul României până în data de 18 august 2012, prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru, a solicitat ca toţi primarii din judeţ să fie notificaţi în sensul transmiterii tabelelor nominale şi numerice până mâine la ora 17:00. În cazul primăriilor care au comunicat faptul că în localitatea lor nu există nicio persoană care să se încadreze în cele 9 categorii, definite de Guvern ca făcând obiectul reactualizării listelor electorale permanente, prefectul Dan Coriolan Simedru a precizat că „nu există cifră greşită în cazul de faţă, singura mea cerinţă fiind aceea ca primarii şi ceilalţi responsabili la nivel local să îşi asume prin semnătură situaţia pe care ne-o transmit”.

În baza ultimei centralizări, care răspunde întocmai ultimelor cerinţe ale Curţii Constituţionale, la nivelul celor 18 primării ce au transmis date până în prezent s-au identificat 54 de persoane decedate care se regăsesc pe listele electorale permanente, actualizate la data de 10 iulie 2012, 2 persoane care şi-au pierdut dreptul de vot, 2186 persoane al căror act de identitate a expirat şi nu a fost reînnoit şi 1 persoană care şi-a schimbat domiciliul fără a fi radiată din lista localităţii rezidenţei anterioare. De precizat faptul că au transmis date, până în 16 august inclusiv, primăriile Alba Iulia, Aiud, Livezile, Întregalde, Almaşu Mare, Poiana Vadului, Blandiana, Şibot, Meteş, Daia Română, Ohaba, Cergău, Ocoliş, Roşia de Secaş, Ighiu, Sălciua, Stremţ şi Cenade.

„Deşi datele trebuiau transmise zilnic, aşa cum ne-a solicitat Guvernul, sunt convins că multe dintre primării au preferat să ne comunice o singură dată situaţia completă, centralizată la nivelul localităţii lor. Acest aspect contează mai puţin, avem obligaţia să transmitem la Guvern situaţia centralizată la nivel de judeţ până în 18 august 2012. Cred în responsabilitatea faţă de lege a fiecărui primar din judeţul Alba, de aceea am convingerea că, până mâine la ora 17:00, vom primi situaţia corectă şi clară din fiecare localitate, în aşa fel încât şi Instituţia Prefectului-Judeţul Alba să poată să comunice mai departe centralizatorul final, aşa cum a solicitat Curtea Constituţională şi mai departe Guvernul României. Chiar dacă decizia Curţii este obligatorie pentru toată lumea, vreau să le mulţumesc pe această cale primarilor, secretarilor şi şefilor serviciilor publice comunitare pentru evidenţa persoanelor, precum şi celorlalţi implicaţi în această acţiune, pentru munca şi eforturile lor. Apreciez de asemenea şi gradul de implicare, în primul rând al primarilor, pe care l-am dedus din faptul că nu au avut nelămuriri pe parcurs, ceea ce înseamnă că toţi au fost serioşi şi atenţi, asumându-şi responsabilitatea faţă de această acţiune”, a declarat Dan Coriolan Simedru, prefectul judeţului Alba.продвижениекак взломать вконтакте пароль

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17291 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*