Județul Alba sub Cod Portocaliu, urmat de Cod Galben. Se anunță instabilitate atmosferică accentuate și ploi abundente

COD PORTOCALIU. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente. Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 14:00 – 20 iulie, ora 10:00. Zone afectate: conform textului și hărții. În zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19/20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

COD GALBEN. Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 12:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. Zone afectate: conform textului și hărții. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord, nord-est, centru și în sud-est, precum și în zonele de munte. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Despre Redacția ProAlba 30258 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*