Județul Alba se află sub cod galben de ninsori și viscol

Judeţul Alba se află sub Atenţionare meteorologică  de ninsori şi viscol, valabilă în intervalul 18 ianuarie, ora 18.00, până în 19 ianuarie, ora 15.00. Fenomene vizate: ninsori, intensificări ale vântului, viscol, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20 l/mp în special în zona de munte, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăşi 90 km/h în zona montană.

Pentru gestionarea situaţiilor specifice sezonului rece, în perioada 18 – 21 ianuarie s-a constituit la sediul Instituţiei Prefectului, Comandamentul Operaţional, din care fac reprezentanţi ai structurilor cu atribuţii specifice în domeniu.

În această perioada vremea a fost în general închisă, cerul a fost mai mult noros şi pe arii extinse a nins, iar vântul a suflat slab şi moderat cu intensificări izolate.

Straturile de zăpadă înregistrate la această oră sunt următoarele:

Alba Iulia – 3 cm;

Sebeş – 4 cm;

Teiuş – 5 cm;

Arieşeni – 22 cm.

Nu s-au înregistrat situaţii de drumuri blocate sau localităţi izolate. S-a acţionat cu 82 utilaje de la Secţia Drumuri Naţionale şi 46 de la Drumurile Judeţene pentru împrăştierea a 380 tone de nisip şi 88 tone de sare. Nu s-au înregistrat întreruperi ale alimentării cu energie electrică, gaze sau telecomunicaţii.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21819 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*