Joi: Preselecție pentru copii și tineri pasionați de folclor, în cadrul Taberei interpreților de muzică populară de la Alba Iulia

tabara muzica popularaCea de-a șasea ediție a Taberei de de instruire și pregătire a tinerilor intepreți de muzică populară, ce se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni la Alba Iulia, vine cu o premieră: 10 elevi talentați din clasele V-XII, pasionați de folclor, vor fi selectați de un juriu profesionist și vor fi susținuți și promovați pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul folclorului.

Organizată anul acesta sub tematica „Artistul între tradiție și actualitate”, de către Consiliul Județean Alba, Uniunea Artiștilor Interpeți de Folclor Muzical din România și Asociația Română pentru Cultură, tabăra va reuni în perioada 28-30 august, la Alba Iulia, în jur de 40 de artiști din toată țara, în cadrul unei manifestări anuale devenită tradițională pentru județul Alba, dedicată instruirii tinerilor interpreţi de folclor, în scopul de a le oferi îndrumare în activitatea de culegere şi valorificare a tradiţiilor şi obiceiurilor populare autentice.

În premieră, anul acesta, copiii și tinerii din clasele V-XII, care iubesc cântecul popular și au talent vocal, pot participa la o preselecție în cadrul căreia un juriu profesionist format din membri ai Uniunii Artiștilor de Folclor Muzical din România (UAIFMR), va selecta 10 candidați ce vor fi apoi sprijiniți și promovați de UAIFMR pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul folclorului.

Preselecția va avea loc joi, 28 august, începând cu ora 16.00 la Galeriile Porții a III-a (spațiile CJ Alba aflate la parterul clădirii în care funcționează Centrul Militar Alba, în vecinătatea porții a III-a a Cetății).

Un alt eveniment important din cadrul taberei este lansarea albumului „Muzică tradițională din Munții Apuseni. Bazinul Arieșului și Văile Aiud, Geoagia Galda.” În intepretarea Ansamblului Icoane, condus de maestrul Ioan Bocșa. Lansarea va avea loc vineri, 29 august, de la ora 16.30, la Sala Unirii.

Tabăra de interpreților de folclor va prefața și un alt eveniment deosebit ce are loc la Alba Iulia în acest week-end – spectacolul folcloric „Suflet de român” ce se va desfășura în Piața Cetății începând cu ora 19.00.

Înaintea acestui spectacol, ce va reuni în inima României cei mai îndrăgiți interpreți de folclor din țară, participanții la Tabără vor defila prin Cetate invitând publicul să îmbrace cămașa populară, ia tradițională sau chiar întreg costumul tradițional, în cadrul unei acțiuni intitulate Fii popular!”,ce are ca scop conștientizarea publicului asupra importanței păstrării tradițiilor strămoșești și a folclorului autentic.

 

Organizată pe baza unui proiect cultural inițiat de interpretul Ionuț Fulea, care este și consilier județean, Tabăra interpreților de folclor reprezintă un eveniment din galeria acțiunilor CJ Alba de promovare a obiceiurilor şi tradiţiilor autentice din județul Alba.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21524 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*