Joi: La Sebeș va avea loc vernisajul expoziției „Colț de suflet” a artistei Sanda Aurora Voicu

vernisajJoi, 3 octombrie, la ora 17:00, în holul Centrului Cultural Lucian Blaga din Sebeş va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură ,,Colț de suflet” – expoziţia personală a artistei Sanda Aurora Voicu. Expoziţia va fi prezentată de artiştii plastici Ioana Raica din Alba Iulia şi Doris Susan din Sebeş. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură Augustin Bena Alba în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Sebeş, Centrul Cultural Lucian Blaga Sebeş şi Asociaţia Arttrad Valea Frumoasei din Sebeş.

Sanda Aurora Voicu este originară din România şi trăieşte în Italia. În 1987 are prima expoziţie personală cu picturi realizate într-o tehnică nouă prin folosirea vopselelor de maşini şi avioane. De atunci a realizat peste 500 de tablouri o bună parte din ele fiind donate în scopuri caritabile. Sanda Aurora Voicu s-a reîntors de curând din Italia şi s-a alăturat campaniei ,,Din inimă pentru copii,, banii adunaţi din vânzarea tablourilor fiind donaţi pentru copiilor cu probleme.

În 1987 are prima expoziţie de tablouri lucrate într-o tehnică inedită, cu vopsele şi lacuri de maşini şi avioane. „Am studiat reacţiile chimice ale vopselelor şi am constatat că ele mă pot afecta doar pe mine, timp de 2-3 ore, dacă lucrez în spaţiu închis. Nimeni nu s-a întrebat de ce te doare capul după ce stai 5 ore într-un muzeu? Pentru că, în general, vopselele folosite de marii pictori sunt nocive şi peste sute de ani“, explică pictoriţa. Sanda Voicu a pictat peste 500 de tablouri şi, întoarsă de curând din Italia, unde a lucrat o mare parte dintre aceastea, s-a hotărât să salveze copiii bolnavi. S-a alăturat campaniei Click!, „Din inimă pentru copii“, şi a pus în vânzare 20 de tablouri pentru ei. Fondurile vor intra în conturile micuţilor neajutoraţi.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22039 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*