Joi: La Alba Iulia va avea loc o nouă ediție “Blind date cu 300 de cărți”. Evenimentul repune în circulație 300 de volume donate de cititori

blind date cartiJoi, 23 februarie 2017, în intervalul orar 14.00 – 18.00, Muzeul Principia din Alba Iulia, Piața Cetății, va găzdui cea de-a doua ediție a evenimentului “Blind date cu 300 de cărți”. Evenimentul este realizat în scopul promovării lecturii, pentru că repune în circulație 300 de volume donate de cititori generoși și strânge, sub emblematicul acoperiș în formă de carte al Muzeului Principia, alți cititori, dornici de o întâlnire “pe nevăzute” cu autori români și străini. În același timp, contribuie la strângerea de fonduri pentru susținerea implicării în comunitate a generației tinere, în cadrul programului YouthBank, derulat de Fundația Comunitară Alba.

În schimbul unor donații simbolice, care pornesc de la 10 lei, o sumă modică față de valoarea oricărui exemplar oferit de organizatori, participanții vor putea alege cărți „pe nevăzute”, din cele 300 special pregătite pentru public. Intrarea în Muzeul Principia este liberă pe durata evenimentului.

Susținut de Primăria Municipiului Alba Iulia și Exclusiv Auto Center, dealer Skoda și Volkswagen Autovehicule Comerciale în județul nostru, evenimentul este realizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Lucian Blaga” Alba (cea care cu generozitate a donat o parte importantă din cărți), Framm`s, Pub by Rockultura și Nicolae Boca Photography.

“Știm că există mai mult de 300 de cititori în cetatea noastră și cel puțin tot atâtea persoane care cred în generația tânără și vor să susțină implicarea ei în comunitate. Vrem să îi mobilizăm, să îi cunoaștem și să ne cunoască”, declară Răzvan Boba, coordonator al programului YouthBank Alba.

“În 23 februarie, vă dăm cel puțin 5 (cinci) motive pentru care nu ar trebui să lipsiți de la acest eveniment: vă veți îmbogăți biblioteca cu volume interesante, veți cunoaște alți cititori pasionați din comunitate, vă veți reîntâlni cu istoria urbei noastre bimilenare, sub coperțile de sticlă ale Muzeului Principia, veți susține tânăra generație pe care, nu-i așa, ne-o dorim cu toții implicată în comunitate și, mai ales, îi veți întâlni pe cei care fac toate acestea posibile, liceenii din echipa YouthBank, 12 tineri pasionați de comunitate” – Dorin Sava, directorul executiv al fundației comunitare.

Programul YouthBank 2016-2017, derulat de Fundația Comunitară Alba, are ca finanțatori Ancău Company, Pub 13 – Medieval, Porterom, Toskana Garten, Pensiunea Select și Deko Team, iar ca susținători Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Vimed, Societatea de Transport Public și Tipo-Rex. Programul YouthBank este coordonat la nivel național de Fundația pentru Implicarea Tinerilor. Programul YouthBank încurajează implicarea directă a tinerilor în viaţa comunităţii, ei câştigând, în acest fel, încredere în propriile forţe, dobândind abilităţi de comunicare, negociere, administrare financiară şi de conducere. La ultimele două Gale Anuale ale Voluntarilor din Alba, YouthBank a fost desemnat cel mai bun program de voluntariat în educaţie din județ, ca o recunoaștere a rezultatelor sale și a schimbării pe care o produce în rândul generației tinere și comunității.

Fundația Comunitară Alba are ca finanțator național Romanian-American Foundation, în cadrul programului “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Federația “Fundațiile Comunitare din România” și Fundația Pentru Parteneriat, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation și RAF.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21561 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*