Jandarmeria Română, 168 de ani de la înfiinţare. Programul manifestărilor din județul Alba

În fiecare an, în 3 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Jandarmeriei Române, una dintre instituţiile profesioniste şi credibile de apărare a statului de drept, care are ca misiune prioritară asigurarea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice pe întreg teritoriul României. La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu”Alba se vor desfăşura, în perioada 26.03-03.04. 2018, o serie de manifestări dedicate acestei zile, după cum urmează:

–                            în data de 26.03.2018, desfăşurarea unor acţiuni de promovare a imaginii instituţiei în instituţii de învăţământ cu accent pe semnificaţia zilei de 3 aprilie, prezentarea ofertei educaţionale a Jandarmeriei Române şi avantajele carierei militare, la Școala Mihail Kogălniceanu din Municipiul Sebeș,  județul Alba.

–                            în data de 30.03.2018, desfăşurarea unui simpozion cu invitarea unor personalităţi publice şi istorici cu tema “Contribuţia Jandarmeriei la Marea Unire”., la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

–                            în data de 02.04.2018, se va desfășura o ceremonie de depunere de coroane de flori la monumentul închinat Soldatului Jandarm Căzut la Datorie din comuna Horea, județul Alba.

–                            în data de 03.04.2018, prezentarea unor exerciţii tactice – forme şi procedee de intervenţie a structurilor Jandarmeriei Române în Piața Custozza din Municipiul Alba Iulia.

–                            în data de 03.04.2018, organizarea unor standuri de prezentare a materialelor specifice de intervenție şi a armamentului din dotarea Jandarmeriei Alba în Piața Custozza din Municipiul Alba Iulia.

–                            în data de 03.04.2018, organizarea unei Ceremonii Militare  cu ocazia avansărilor în gradul următor înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad în Piața Custozza din Municipiul Alba Iulia.

Ca în fiecare an, adresăm invitaţia tuturor cetăţenilor să participe într-un număr cât mai mare la aceaste activitatăți şi apreciem că este un bun prilej pentru a cunoaşte domeniul de activitate al jandarmilor, de a se convinge de deschiderea Jandarmeriei Alba faţă de societatea civilă şi de a-şi consolida încrederea în această instituţie.

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22607 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*