Ivan Patzaichin și Descoperă Rowmania revin la Alba Iulia în cautare de campioni la vâslit. PROGRAMUL evenimentului!

Ivan Patzaichin și Descoperă Rowmania revin la Alba Iulia în cautare de campioni la vâslit! Duminică – 11 august, începând cu ora 09:30, în zona Podului peste Mureș (Cartierul Partoș, ieșirea spre Sebeș). Indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, ești binevenit în echipajul de 11 campioni pentru concursul de vâslit viteză, în canotci de 10+1 locuri. Dacă nu vâslești, vino să susții concurenții și să te bucuri de o zi petrecută în natură, printre campioni. Ia-i și pe cei mici cu tine, să vadă cum se fac bărcile, avem un atelier special pentru ei, de construcție de bărci.

“Mă bucur că și la Alba Iulia am reușit să adaptăm și, mai ales, să perpetuăm ideea că, fie și doar pentru o zi sau două, a fi este egal cu a vâsli.  Iar când ai un partener ca Ivan Patzaichin, care inspiră chiar și doar prin nume, ca să nu mai vorbim de performanțe, nu te poți aștepta decât la un eveniment foarte reușit, la fel cum a fost la fiecare ediție. Vrem însă mai mult decât atât și e deja în implementare un proiect drag mie, care tocmai asta vizează: amenajarea unui debarcader și a unei zone de agrement pe Mureș, aici, în Alba Iulia. Un loc care să pună în valoare frumusețea Mureșului și de care să se bucure în aceeași măsura și albaiulienii, dar și cei care ne vizitează. Până la finalizarea acestui proiect, ne bucurăm împreună de „Descopera Rowmania”, competiția din acest week-end și de evenimentele din jurul ei.” a declarat Voicu PAUL, viceprimar cu atribuții de primar.

Competiția de vâslit în canotci de 10+1 se desfășoară duminică, 11 august în intervalul 09:30 – 14:00, iar la ora 14:30 va avea loc festivitatea de premiere. Înscrierile se fac la fața locului, în dimineața concursului. Accesul este gratuit!

Câştigătorii de la Alba Iulia vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 31 august, la Tulcea.

Pe tot parcursul evenimentului, partenerii noștri de la Vichi Farm şi Alphega Farmacie vor efectua măsurări ale vârstei arteriale și ale vârstei pulmonare cu echipamente speciale ultra performante.

PROGRAMUL ROWMANIA ALBA IULIA:

Duminică, 11 august – Râul Mureș, zona Partoș

Competiție de vâslit în canotci de 10+1

09:30 – 11:00 Înscrierea participanților

10:00 – 11:30 Acomodarea cu ambarcaţiunile (echipe), demonstrație de vâslit

11:30 – 11:45 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj)

12:00 – 14:00 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii, semifinale, finala)

14:00 – 14:30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1

Atelier pentru copii

10:00 – 14:00 Atelierul Mobil – cum se construiește o canotcă

Luni, 12 august – Sala de ședințe Direcția Programe

Conferința Apele Unite ale României – Consolidăm comunitatea râului Mureș

Descoperă Rowmania o campanie de promovare a patrimoniului național al cărei obiectiv este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Descoperă Rowmania este parte din campania națională Apele Unite ale României (A.U.R.), de conștientizare și valorizare a potențialului hidrografic românesc prin activități de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber și prin angrenarea comunităților într-un exercițiu de prețuire și protejare a apelor ce le traversează.

Descoperă Rowmania Alba Iulia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Municipiul Alba Iulia.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23593 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*