Iupi, statul îmi cumpără tampoane!

Mircea Trifu

petronela rotarAm un gust oribil, metalic, în gură şi dinţii strepeziţi. Vin de la o conferinţă de presă, unde un domn parlamentar de culoare roşie se lăuda că dublează alocaţiile copiilor săraci. Cu 42 de lei. Patruzeci şi doi de lei. Dacă venitul familiei se situează sub 530 de lei pe membru de familie.

Eu, mamă singură cu două fete adolescente, am simţit lauda aia ca pe un pumn în plexul solar. L-am întrebat pe domnul parlamentar dacă ştie ce înseamnă patruj de lei, că am senzaţia că pentru întreaga clasă politică aceste sume sunt abstracte. Vorbesc despre ele, ştiu cum arată, dar nu înţeleg la ce folosesc, cu adevărat. Sunt ca pentru noi moneda aia lucitoare de un ban pe care o mai primeşti rest şi nici nu o ridici, că nu ai ce face cu ea.

Nu ştiu de ce aveţi impresia asta, domnişoară, mi-a răspuns domnul parlamentar, din costumul impecabil care costă cît salariul meu pe un an şi învîrtind în mîini nişte ochelari cu rame de sute de euro. Nu sunt domnişoară, i-am retezat-o scurt, sunt o mamă de două fete mari. Singură. Care trăieşte dintr-un salariu de jurnalist. Probabil că mă încadrez la săracii de care vorbiţi dumneavoastră, domnule! Ah, în acest caz, zice el, umflîndu-se în pene, să vedeţi la anul, cînd veţi primi alocaţia dublată, ce satisfăcută veţi fi!

Citeste mai mult pe acestblogdenervi.ro

Petronela Rotar

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22583 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*