IPJ Alba: Dezbatere in cadrul proiectului ”Invatam din greseli”

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba s-a desfăşurat astazi una dintre cele 6 dezbateri planificate în cadrul Proiectului „Învăţăm din greşeli”, proiect desfăşurat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în parteneriat cu Penitenciarul Aiud şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, ce are ca scop prevenirea delincvenţei şi a recidivei în rândul minorilor şi tinerilor.

La activitatea de azi au participat 60 de elevi din clasele IX-XII de la 3 licee din Alba Iulia (Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan”, Colegiul Tehnic „Apulum” şi Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”.

Elevii s-au întâlnit, în sala de festivităţi a inspectoratului, cu 4 tineri care  ispăşesc o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Aiud şi au discutat aspecte legate de cunoaşterea mediului familial în care a crescut tânărul condamnat, parcursul şcolar, anturajul acestuia, în vederea identificării şi conştientizării cauzelor, împrejurărilor şi condiţiilor care au determinat săvârşirea de infracţiuni.

Moderarea dezbaterilor a fost realizată de  specialiştii Serviciului de Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Aiud, după obţinerea în prealabil a acordului celor 4 tineri care ispăşesc pedepse privative de libertate.

Participanţii la întâlnire au putut viziona un film documentar privind evoluţia Penitenciarului Aiud.

La sfârşitul activităţii, elevilor le-au fost aplicate chestionare, în vederea evaluării impactului acestor dezbateri iar răspunsurile vor fi analizate după finalizarea tuturor dezbaterilor planificate. Raportul final de evaluare va fi pus la dispoziţia instituţiilor partenere şi al mass-mediei.

дизайн продвижение сайтапрограмма для взлома wifi скачать бесплатно

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22074 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*