IPJ Alba continuă activităţile în cadrul Campaniei de prevenire „Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria!”

prevenire talharii 4Activităţile din cadrul campaniei de prevenire a infracţiunilor de tâlhărie s-au desfăşurat în această săptămână în Alba Iulia şi Blaj, prin informarea a peste 450 de angajate de la 5 societăţi comercial din aceste municipii.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, continuă activităţile în cadrul campaniei de prevenire a infracţiunilor de tâlhărie „Fii prudentă ! Poţi preveni tâlhăria !”, campanie iniţiată de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Agenţia de publicitate Mercury 360.

Activităţile circumscrise acestei iniţiative implică inclusiv întâlniri cu grupuri ţintă, asociaţii prevenire talharii 1de femei şi colective ale unor societăţi cu personal preponderent feminin.

Astfel, şi în ultima săptămână, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiilor Municipale Alba Iulia şi Blaj au participat la 5 întâlniri cu angajate de la două societăţi comerciale din Alba Iulia ( S.C. REKORD S.A. şi S.C. IPEC S.A.) şi de la prevenire talharii 33 societăţi comerciale din Blaj (S.C. M ÎNFRĂŢIREA S.A, S.C. STM ELETTROMECANICA S.R.L. şi S.C. S.T.G. SWITCH TECHNOLOGZ GUNTHER S.R.L.).

Poliţiştii le-au oferit doamnelor şi domnişoarelor sfaturi, cu privire la măsurile preventive pe care trebuie să le adopte pentru a nu cădea victime ale infracţiunii de tâlhărie. Totodată au fost distribuite materiale informativ-preventive cuprinzând recomandări utile.

Până la finalul campaniei, poliţiştii vor fi prezenţi în municipiile Sebeş şi Aiud, în alte 3 societăţi comerciale care au angajate, preponderent, femei.

Iată câteva dintre recomandările pe care poliţiştii din Alba le adresează  femeilor, pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de tâlhărie:

prevenire talharii– Fiţi prudentă cu persoanele care vă abordează sub diverse pretexte sau vor să vă distragă atenţia. Păstraţi întotdeauna o distanţă care să vă ofere siguranţă, în caz că acestea vor încerca să vă smulgă bijuteriile ori telefonul.

– Pe stradă, păstraţi-vă poşeta pe umăr, lipită de corp şi protejată cu braţul.

– Când vi se pare că vă urmăreşte cineva, verificaţi acest lucru traversând strada. Dacă persoana respectivă alege aceeaşi rută, îndreptaţi-vă spre o zonă aglomerată sau intraţi într-un magazin.

– Nu cumpăraţi produse cu provenienţă dubioasă, pentru a nu încuraja infractorii să-ţi continue activitatea ilegală.

Cereţi întotdeauna sprijinul poliţiei.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22107 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*