IPJ Alba a lansat, marti, campania „Tinerii la volan”. Afla detaliile

Azi, 20 noiembrie 2012, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la Centrul de informare şi Educaţie Rutieră al Palatului Copiilor din municipiul Alba Iulia, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a lansat Campania de Prevenire şi combatere a accidentelor în rândul tinerilor, intitulată „Tinerii la volan”.  La conferinţa de presă, pe lângă conducerea inspectoratului, ofiţeri din cadrul Serviciului Rutier Alba şi ai Compatimenutului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii, au fost prezenţi 15 elevi ai Colegiului Economic Dionisie Pop Marţian din Alba Iulia cărora le-a fost prezentat materialul care va fi folosit în cadrul campaniei.

Campania, ce are drept scop dezvoltarea nivelului de pregătire al tinerilor, conducători auto, în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor de circulaţie şi implicarea acestora în activităţi preventive precum şi optimizarea sistemului de comunicare reală şi eficientă între şcoală, autorităţi şi familie pentru prevenirea accidentelor rutiere prin implicarea tuturor factorilor educaţionali, se va desfăşura până la sfârşitul lunii martie 2013.  Proiectul îşi propune realizarea unor activităţi concrete în plan local, desfăşurate în colaborare cu instituţii cu atribuţii sau preocupări în domeniul prevenirii accidentelor de circulaţie, precum şi prin angrenarea nemijlocită a tinerilor şi a familiilor acestora în activităţi educativ-preventive. Prin aceasta se urmăreşte monitorizarea permanentă a cauzelor care determină pierderea de vieţi omeneşti,  printr-o acţiune comună şi coerentă a părţilor implicate, încă din adolescenţă.

Pentru realizarea scopului propus poliţiştii vor prezenta materiale informativ preventive în cadrul cursurilor de la şcolile de şoferi din judeţul Alba precum şi tinerilor din clasele a XI- a şi a XII-a din toate liceele judeţului.În ultima perioadă de timp la nivelul judeţului Alba s-au produs mai multe accidente de circulaţie rutieră cu consecinţe deosebit de grave. Astfel, în perioada ianuarie – octombrie 2012, s-au înregistrat 132 de accidente grave în urma cărora şi-au pierdut viaţa 26 de persoane, 131 de persoane au fost rănite grav, iar  61 persoane au fost rănite uşor. Din totalul de 132 de accidente grave produse, în perioada ianuarie-octombrie 2012, 23 accidente grave s-au produs din vina conducătorilor auto, cu vârsta între 18-25 ani, 7 dintre aceştia fiind începători (permisul de conducere dobândit sub 1 an). Principalele 3 cauze ale accidentelor grave de circulaţie  şi consecinţele acestora sunt:

– depăşire neregulamentară – 6 accidente (1 mort şi 5 răniţi grav)

– viteză neadaptată – 6 accidente (1 mort şi 8 răniţi grav)

– circulaţie pe sens opus – 2 accidente (3 morţi)

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23584 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*