Ionel Nicolae, președinte UNPR Alba: “Aleșii locali trebuie să fie apărătorii cetățenilor!”

ionel nicolaeIonel Nicolae, președinte UNPR Alba, este de părere că reprezentanții primăriilor, consiliilor locale și cei ai Consiliului Județean au un rol primordial în apărarea cetățenilor. Nu de puține ori, acest rol a fost neglijat, chiar și în județul Alba, ceea ce a dus la situații grave pentru cetățeni și comunitate. 

”Siguranța cetățeanului înseamnă mult mai mult decât protejarea vieții și a proprietății oamenilor. Înseamnă apărarea în fața abuzurilor pe care le pot comite furnizorii de utilități sau servicii, înseamnă protejarea în fața unor riscuri pe care cetățenii nu le pot gestiona și, nu în ultimul rând, înseamnă stoparea risipei din banul public și furnizarea de utilități și servicii publice de calitate”, a declarat președintele UNPR Alba.

De altfel, UNPR a prezentat alegătorilor care sunt măsurile pe care progresiștii le consideră ca fiind absolut necesare pentru apărarea cetățenilor. În primul rând, pentru creșterea gradului de siguranță pe străzi, candidații UNPR propun amplasarea de camere de filmat în tot mai multe spații publice. Această soluție este utilizată cu succes în toate marile orașe ale lumii pentru reducerea infracționalității. De asemenea, prioritară pentru UNPR este și extinderea rețelei de iluminat public stradal, un alt factor important ce poate contribui la construirea unui climat de siguranță în spațiul public. Nu în ultimul rând, candidații UNPR au declarat că doresc ”impulsionarea activității poliției locale. Vrem ca polițiștii locali să fie mult mai prezenți pe stradă, în spațiile publice, acolo unde cetățeanul are nevoie să fie protejat”.

În privința utilităților și a serviciilor publice, Ionel Nicolae consideră că acestea trebuie să fie de calitate și să aibă un preț decent. Furnizorul acestor servicii, indiferent dacă este o instituție publică sau privată, trebuie să respecte standardele contractuale în materie de calitate. De asemenea, prețul trebuei să fie stabilit în mod corect, obiectiv și corelat cu situația localității. ”Este inadmisibil ca prețul unor servicii să fie ca în Europa, iar calitatea, ca în România. Trebuie să-i apărăm pe cetățeni de practici abuzive, trebuie să veghem ca ei să nu devină victime nici ale incompetenței și nici ale goanei după profit de care dau dovadă anumiți furnizori de servicii și utilități publice”, a mai adăugat Ionel Nicolae. Domnia sa este de părere că primăriile, consiliile locale și chiar Consiliul Județean trebuie să se implice inclusiv în acele situații în care furnizorii de servicii și utilități profită de poziția de forță pe care o au în raport cu cetățeanul.

Publicitate electorală-UNPR Alba

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20630 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*