Ioana Câmpeanu, candidat USR pentru Consiliul Local al Muncipiului Alba Iulia: „Crearea unui viitor în Alba Iulia pleacă de la creșe și grădinițe. Educația trebuie să devină prioritatea numărul 1 pentru administrația locală”

Observăm cum administrația Havaneroiană/Pauliană promite din patru în patru ani să creeze noi spații de joacă, proiecte scoase din sertar în campaniile electorale, apoi dosite printre celelalte stive de planuri cu investiții ce trebuiau de 25 de ani să schimbe fața smart city-ului Alba Iulia. Din păcate, aceste proiecte rămân doar la stadiul de vise frumoase, nerealizându-se decât pe hârtie, iar vorbele goale nu țin de foame.
Astfel, promisiunile sunt la ordinea zilei, an de an, locurile limitate în creșele din Alba Iulia creează mari probleme părinților care nu au unde să își ducă copiii. În 2019, în cele 3 creșe din oraș au existat doar 59 de locuri disponibile, iar dosarele depuse au fost 213 la număr, lăsând pe dinafară 154 de copii.
Datorită numărului mic de locuri disponibile, în anul precedent, doar 30% din cererile depuse au putut fi onorate. În acest an, la creșele din Alba Iulia sunt disponibile 165 de locuri, un număr în continuare insuficient, raportat la cifra de înscrieri de anul trecut.
Ca mamă a doi copii mici, aceste probleme de infrastructură la nivelul municipiului mă îngrijorează, fiind în asentimentul tuturor părinților care în fiecare an se lovesc de incapacitatea administrației locale de a găsi soluții viabile pentru rezolvarea acestei necesități, la urma urmei, de bază, având în vedere că în joc este soarta copiilor noștri.
Dar această poveste trebuie să aibă un final fericit, motiv pentru care, alături de colegii din USR Alba Iulia și domnul Gabriel Pleșa, candidatul nostru pentru Primăria Municipiului Alba Iulia, voi milita activ în Consiliul Local pentru construirea unor noi creșe și grădinițe, dotate cu mobilier (pentru sălile grupelor, dormitor, vestiar, bucătărie, sală de mese) echipamente IT, echipamente adecvate unei săli de sport, care, în cele din urmă, vor contribui decisiv la creșterea calității actului educațional.
Astfel, obiectivul USR Alba Iulia și al echipei Gabriel Pleșa este crearea și dezvoltarea unei infrastructuri educaționale și recreative de calitate în vederea asigurării accesului sporit la educație și agrement a copiilor, sprijinind în acest mod și participarea părinților pe piața forței de muncă.
Oameni ca tine schimbă Alba Iulia în bine! Investim în viitor!
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23694 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*