Ioan Dîrzu, PSD: “Am reușit să soluționăm criza salariilor din Sănătate”

În urma Acordului semnat între Guvern și sindicate, niciun salariat din sistemul de sănătate nu va avea venituri nete mai mici decât cele din luna februarie 2018. Practic toți salariații din sănătate vor avea venituri nete mai mari decât cele din momentul venirii PSD la guvernare.

În urma negocierilor cu sindicatele, Guvernul a identificat soluții astfel încât toți angajații din sănătate să aibă venituri nete, bani în mână, cel puțin la nivelul aferent lunii februarie 2018 și în mod cert mai mari față de momentul venirii PSD la guvernare.

Gărzile medicilor nu vor mai intra în calculul pentru stabilirea plafonului pentru sporuri de 30% din cheltuielile totale de personal. Nu va scădea niciun prag minim de sporuri prevăzut în regulamentul de sporuri pentru toate categoriile de personal.

S-a prevăzut posibilitatea ca pentru spitalele de mono-specialitate și Ambulanță să se poată depăși plafonul de sporuri de 30%. Modificările stabilite cu sindicatele nu intervin în niciun fel asupra grilei de coeficienți și în ierarhia funcțiilor stabilită în Legea salarizării unitare. Aceste aspecte sunt NE-negociabile, iar sindicatele au înțeles acest lucru.

Toate prevederile agreate între sindicate și Guvern se vor aplica asupra veniturilor salariale care se vor acorda începând cu luna mai 2018. Criticile opoziției care spunea că Legea salarizării unitare nu e bună sunt nefondate deoarece protestele sindicatelor din sănătate nu se refereau la medici, ci la asistente și personalul auxiliar care, înainte de adoptarea legii, câștigau cu sporuri mai mult decât un medic. Legea salarizării unitare avenit să pună echitate și normalitate în salariile din sistemul public.

Ioan Dîrzu,

Deputat

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29599 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*