Ioan Dîrzu, PSD: “Protestele din 10 și 11 august au fost coordonate de Iohannis și PNL cu scopul de a dărâma Guvernul și majoritatea parlamentară”

Încurajez orice manifestație democratică și pașnică a românilor, ca expresie a garantării libertății de exprimare și întrunire. Eu cred că critica poate să deschidă  minți, să îmbunătățească idei și să așeze oameni la aceeași masă. În an Centenar este bine să stăm  să discutăm, să dezbatem problemele punctuale care ne dor, nu să creăm din întreaga țară un front de luptă ”români contra români”.

Condamn ferm acest război pe care Iohnnis, PNL și USR îl pornesc împotriva românilor, război în adevăratul sens al cuvântului: violență fizică, injurii, acte de  vandalism  și acte de dărâmare a ordinii constituționale.

Protestele din 10 și 11 august au fost coordonate de Iohannis și PNL cu scopul de a dărâma Guvernul și majoritatea parlamentară într-un mod brutal, barbar și antidemocratic. Acest lucru reiese clar din declarațiile lor publice și asumate fără mustrări de conștiință.

Am văzut lideri PNL și USR care instigau la invadarea sediului Guvernului și la incendierea instituțiilor statului. Asemenea îndemnuri la anarhie sunt demne de filmele cu state eșuate. România este o democrație constituțională, nu o anarhie.

Am văzut huligani infiltrați printre manifestanți, persoane plătite special ca să lovească Jandarmeria.  Mulți au fost deja identificați și vor fi trași la răspundere penală.

Am văzut Piața Victoriei în flăcări, mobilier urban distrus,  și o manifestație ilegală care s-a întins peste ora 23.00, lucru interzis de Legea adunărilor publice. Jandarmeria a reacționat conform Legii nr. 60/1991 și Legii nr.61/1991, încercând să prevină și să combată perturbarea ordinii și liniștii publice.

Aceasta este imaginea furibundă a unui președinte care nu cunoaște și nu respectă legea, instigând protestatarii la violență, și a unei opoziții obsedate de folosirea forței brute pentru dărâmarea Guvernului. PSD nu va ceda, Guvernul nu își va da demisia, iar majoritatea parlamentară va continua implementarea programului de guvernare. Nu există motive, ci doar o retorică extremistă a opoziției care radicalizează societatea românească făcându-ne să ne urâm unii pe alții.

Eu cred că oamenii de bună-credință care protestează și își apără valorile în care cred  sunt aceia care respectă legea, aceia care nu bat Jandarmeria, aceia care nu incendiază domeniul public și aceia care nu iau cu asalt sediul Guvernului. Privesc România la vârsta centenarului, vârsta maturității și cred că avem nevoie de UNITATE mai mult decât oricând…

Ioan Dîrzu

Deputat de Alba

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21467 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

9 Comments

 1. Pacat ca Iohannis isi vede doar interesul propriu si a ajuns sa fie de partea unor huligani , blamand jandarmeria care de multe ori i-au asigurat si lui protectie.

 2. Klaus Iohannis, iti place?
  Sunt cei care te-au votat in 2014 si, poate, te vor vota si in 2019?
  Nu ma intelege gresit. Nu e vorba de jandarmi, ci de cei care ii bat pe jandarmi.
  PS poate ne dai tu explicatii la ceea ce fac protestatarii cu jandarmii.

 3. Nimic nu justifică VIOLENȚA!
  Dincolo de convingerile noastre politice, religioase, sexuale și de orice altă natură, să nu uităm să fim OAMENI.
  O femeie jandarm a fost lovită cu bestialitate de niște “bărbați” adevărați!
  Opriți violența!

 4. Dărâmi gardul pus de jandarmi,
  ,,Ei să nu facă nimic..!!
  Jandarmii să primească răngi și pietre în cap,
  ,,Ei să nu facă nimic..!!

 5. Nici in Legea 60 si nici in 61 nu se specifica ora 23.00 ca si ora limita a protestelor. Interventia in forta nu din motivul asta s-a realizat ci pentru ca asa a vrut prefectul Bucurestiului. Interventia nu s-a realizat in conformitate cu prevederile Legii 550/2004. Restul comunicatului este o aberatie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*