Ioan Dîrzu: “Programul Start Up Nation continuă în 2018. Îi invit pe tinerii din Alba să aplice!”

Situaţia implementării programului Start-up Nation este în graficul stabilit iniţial prin procedura de implementare, neexistând întârzieri, personalul agenţiilor şi al instituţiilor de credit partenere fiind implicat în rezolvarea tuturor deconturilor depuse.

Pentru anul 2018, s-a stabilit lansarea unei noi sesiuni de înscriere Start-up Nation în luna aprilie la care pot participa şi cei care au aplicat dar care nu au beneficiat de finanţare în anul 2017 precum şi aplicanţii noi care doresc să devină antreprenori în România.

În acest moment la Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, sunt în desfăşurare alte 3 programe naţionale de sprijin pentru întreprinzători:

  1.  Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă

Obiectivul programului îl reprezintă sprijinirea operatorilor economici cu o vechime mai mare de 1 an din domeniile serviciilor şi comerţului, crearea şi menţinerea locurilor de muncă. Prin Program vor fi create 1098 de noi locuri de muncă, din care 434 pentru absolvenţi, şomeri/persoane defavorizate.

Schema de finanţare este Alocaţia Financiară Nerambursabilă — maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 250.000 lei/beneficiar.

 2. Programul naţional multianual de microindustrializare

Obiectivul programului este sprijinirea investiţiilor în sectoarele economice prioritare de producţie pentru operatorii economici cu o vechime mai mare de 1 an. Prin Program se estimează crearea unui număr minim de 1246 de noi locuri de muncă pentru contractarea din 2017, din care minim 352 pentru absolvenţi, şomeri/persoane defavorizate.

Schema de finanţare este – Alocaţia Financiară Nerambursabilă — maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 450.000 lei/beneficiar.

  1.  Programul pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii

Obiectivul programului constă în dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale ale aplicanţilor în cadrul unor workshop-uri de pregătire antreprenorială.

Tinerii din Alba pot afla mai multe informaţii accesând site-ul: http://start-upnation.ro/. Îmi doresc ca judeţul nostru să devină un hub al inovaţiei realizate de elevi şi studenţi şi cred că acest program poate fi o lansare în business pentru ei.

Cu respect,

Ioan Dîrzu, Deputat

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23584 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*