Ioan Dirzu: M.R. Ungureanu continua practicile meschine şi perfide ale lui Emil Boc

Cum era de aşteptat, schimbarea miniştrilor PDL s-a dovedit a fi un praf în ochi, aruncat majorităţii credule, un fel de-a spune că am schimbat cămăşile, între noi, iar pe dedesubt am păstrat aceleaşi năravuri meschine şi învechite.

Chiar să ai ochelari de cal, se vede de la o poştă că acest guvern Ungureanu nu reprezintă decât un grup tânâr de interese portocalii, care, din spate este dirijat şi coordonat  subtil de fostii “păpuşari “ai scolii de “actorie” Emil Boc.Nici urmă de interes naţional, nici vorbă de soluţii de a încerca să schimbe ceva palpabil ca mod de gândire şi actiune.

Asistăm , iată, cu dezgust, că, la doua luni de la investirea actualului guvern, însuşi premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu nu face altceva decât să continue practicile meschine şi perfide ale lui Emil Boc. Şi asta, cu atât mai grav, cu cât ne mai desparte o luna de zile până la startul campaniei electorale pentru alegerile locale. E clar ca o frica pluteste deja în aer deasupra PDL. Asistăm în ultimele săptamâni la demisii a unor figuri importante ale portocaliilor şi migraţia lor spre alte partide, în special înspre USL. Şi iată cum întelege MRU să aducă PDL la startul campaniei electorale locale din iunie 2012.

Din piatra seacă, deopotrivă unui comunicat Agerpress, se pare că la guvernul Ungureanu s-a gasit  suma de  648,233 de milioane, care se vor aloca, chipurile, administratiilor locale PDL  în scopul cofinanţării de proiecte europene şi plata unor datorii. Oare de ce apar acum acesti bani, tocmai înaintea campaniei electorale? Şi de vor fi distribuiti numai primarilor PDL ? Păi ecuaţia e simplu de rezolvat. Atâta timp cât MRU a vazut că barca PDL începe să se cam clatine şi o parte  din membri importanţi  încep să dezerteze spre USL, fireşte că trebuie să se recurgă la palnul B, cu care PDL ne-a obisnuit încă de la venirea la putere: santajul şi mita electorală. Asta inseamnă că aceste fonduri  se duc  la edilii şefi ai primariilor PDL, pentru ai determina să rămană fideli portocalei.

Dacă aşa a înţeles MRU că trebuie să se facă o campanie electorală, prin minciuni, santaj şi mită, într-o ţară membră a UE, nu intelegem dacă domnia sa are într-adevar  cunoştinţe  minime legate de ce înseamnă a fi prim ministru.

aracer.mobiаск фм анонимы бесплатно

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19063 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*