Ioan Dîrzu: Anul 2014 a început foarte bine economic pentru România

Mircea Trifu

ioan dirzuÎnceputul anului 2014 arată că politicile guvernamentale au continuat să aibă efecte pozitive în economie. Astfel, bugetul consolidat a înregistrat o creştere cu peste 10% în luna ianuarie datorat creşterii activităţilor economice şi a îmbunătăţirii colectării.

Reuşita economică se datorează unei strategii care a pus în prim plan sectorul agroalimentar, care şi în Alba reprezintă una dintre principalele surse de venit la bugetul judeţean. Astfel, România a avut anul trecut un excedent comercial de produse agroalimentare de 324,9 milioane de euro, faţă de un deficit de 745,5 milioane de euro în 2012, conform datelor oficiale ale ministerului Agriculturii.

„Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când România are un excedent comercial agroalimentar. Politicile guvernamentale în domeniu au dat roade şi pot să vă spun în calitate de membru în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor şi responsabil pe politicile agroalimentare în PSD, că întreg guvernul munceşte pentru a dezvolta acest sector atât de important şi pentru economia judeţului Alba”, a declarat deputatul PSD, Ioan Dîrzu.

Mai mult decât atât, investiţiile străine au crescut cu 8% generând o balanţă de plăţi de 388 milioane euro în ianuarie, cu 45% mai mari faţă de aceeaşi luna a anului trecut. De asemenea producţia industrială a crescut cu mai mult de 10% faţă de anul trecut, în contextul în care anul 2013 a fost un an record pentru industrie în ultimii 20 de ani.

Toate aceste elemente s-au resimţit şi în puterea de cumpărare a românilor, consumul crescând cu 6% în ianuarie 2014 ceea ce indică că efectele benefice ale creşterii economice încep să se resimtă şi în buzunarele oamenilor.

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a adăugat: „România are nevoie în prezent de stabilitate şi de linişte. Guvernul condus de Victor Ponta dă încredere investitorilor prin atenţia pe care o acordă economiei şi faptul că încearcă să evite cât se poate de mult scandalurile politice. De fapt aceasta este propunerea PSD pentru români: o ţară stabilă, dezvoltată economică, fără scandaluri şi cu soluţii concrete. PSD rămâne partidul specialiştilor şi îi invităm pe toţi cei care vor să contribuie la politicile locale şi guvernamentale să ni se alăture”.

Vizitele externe ale premierului Victor Ponta în exterior par de asemenea să fi contribuit la creşterea vizibilităţii internaţionale a produselor din România întrucât exporturile au crescut cu 6% doar în ianuarie. Fenomenul a fost acompaniat şi de o scădere a inflaţiei la un minim istoric de 1,05%.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22500 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*