Ioan Dîrzu: „Am susținut un proiect de lege care să protejeze cetățenii care au luat credite pentru locuințe de orice abuzuri”

PSDI Cornel Comsa Europarlamentare

ioan dirzuAdoptarea cu o largă majoritate în Camera Deputaților a proiectului de lege inițiat de deputații social-democrați, privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite, reprezintă un gest de responsabilitate față de cele peste 800.000 de familii.

În numele celor care aşteptau decizia Parlamentului, PSD Alba mulţumeşte atât deputaţilor PSD cît şi celor de la celelalte partide politice pentru că au votat în favoarea acestui proiect de lege. Remarcăm totodată faptul că deputaţii au înțeles că responsabilitatea fundamentală a Parlamentului este să creeze un cadru legislativ care să răspundă nevoilor reale ale societății. Sunt sute de mii de români care, de ani de zile, se luptă să scape de coșmarul imposibilității de a-și mai plăti ratele pentru locuințe și care, din acest motiv, au rămas și fără case, dar și cu datorii și penalități uriașe.

„Nu putem asista impasibili la aceste drame, de aceea am susținut un proiect de lege care să protejeze cetățenii care au luat credite pentru locuințe de orice abuzuri. De azi înainte, vor exista proceduri legale foarte clare potrivit cărora debitorul aflat în imposibilitatea de a achita împrumutul acordat în baza unui contract de credit să poată preda creditorului imobilului ipotecat aflat în proprietatea sa, în vederea stingerii obligaţiilor asumate. PSD a susținut și votat acest proiect în deplină concordanță cu reglementările și directivele europene în materie, potrivit cărora responsabilitea și riscurile nu trebuie să revină doar celor care nu își mai pot plăti ratele, ci ele trebuie împărțite în mod echitabil cu instituțiile creditoare și cesionarii de creanțe”, a afirmat liderul social-democraţilor Alba, deputat Ioan Dîrzu.

Pro Romania
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18434 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*